24maig2018

En directe: Selecció musical

La Diputació de Girona i la Caixa signen un acord per fomentar la inserció de persones en risc amb treballs en espais naturals L'acte de signatura entre representants de la Diputació de Girona i la fundació Obra Social "la Caixa". / Foto: Diputació de Girona
22 de novembre de 2017 Escrit per 

La Diputació de Girona i la Caixa signen un acord per fomentar la inserció de persones en risc amb treballs en espais naturals

La Diputació i "la Caixa" han renovat aquest dimecres el seu "compromís" anual amb la conservació i millora del patrimoni natural mitjançant la inserció de persones en risc d'exclusió social a les comarques gironines.

El conveni persegueix un triple objectiu: fer accions en favor dels espais naturals gironines, impulsar línies de recerca innovadores per preservar ecosistemes i afavorir la integració de col·lectius vulnerables.

L'acord estableix que l'entitat bancària hi farà una aportació de 450.000 euros i la previsió és que hi participin una seixantena de persones.

Entre els projectes previstos, hi ha realitzar un l'estudi de l'efecte d'herbicides i pesticides sobre abelles i ocells, i la incorporació d'aquests a la xarxa tròfica; l'estudi sobre la viabilitat de les nàiades com a sentinelles de malalties infeccioses, treballs forestals per a la conservació de boscos madurs, o l'eliminació de flora i fauna exòtica invasora, entre d'altres.

Les tasques de conservació les faran les persones en risc d'exclusió mentre que diversos centres de recerca s'encarregaran d'elaborar els estudis.

La iniciativa es va iniciar l'any 2006 i, des d'aleshores, s'han desenvolupat 133 projectes en els quals han participar més de 800 persones. En total, "la Caixa" hi ha invertit 8,9 milions d'euros. En el marc del darrer conveni (que s'ha executat entre el 2016 i el 2017) s'han executat 16 accions amb la participació de 70 persones en risc d'exclusió.

L'acte de renovació l'han rubricat el president de la Diputació, Pere Vila; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, i el director corporatiu de Recerca i Estratègia de la Fundació Bancària "la Caixa", Àngel Font.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM