20febrer2018

En directe: Selecció musical

La Diputació lliura 70 tauletes a una desena de biblioteques gironines per reduir l'escletxa digital Usuaris de la biblioteca amb tauletes de la prova pilot impulsada des de la Diputació de Girona. / Foto: Diputació de Girona
3 de gener de 2018 Escrit per 

La Diputació lliura 70 tauletes a una desena de biblioteques gironines per reduir l'escletxa digital

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha posat en marxa una prova pilot per afavorir l'ús i el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris de les biblioteques públiques.

Està pensat sobretot per a la gent gran i infants. S'han distribuït un total de setanta tauletes a deu biblioteques tenint en compte el nombre d'habitants coberts a cada indret.

Les biblioteques escollides són les de Banyoles, Blanes, Figueres, Girona (Biblioteca Salvador Allende), Olot, Palafrugell, Palamós, Puigcerdà, Ripoll i Santa Coloma de Farners.

Les tauletes disposen d'una selecció d'aplicacions mòbils per a infants, joves i adults, i d'accés a diaris i revistes de tot el món.

També s'ha desenvolupat una aplicació web i una altra per a Android amb la finalitat de gestionar les tauletes remotament des del Servei de Biblioteques.

El projecte vol contribuir a la inclusió social des de la biblioteca pública per reduir l'escletxa digital, especialment entre els més joves i les persones grans. Es tracta d'una prova pilot que, en funció dels resultats, podria estendre's a més biblioteques.

La iniciativa s'emmarca en l'objectiu de prestar serveis de suport a les biblioteques municipals i promoure accions que garanteixin als ciutadans la formació en les tecnologies de la informació i la comunicació i l'accés a la informació.

El Servei de Biblioteques de la Diputació ha estat capdavanter en la implantació i formació en les noves tecnologies. Va propiciar, per exemple, que la demarcació de Girona fos la primera de l'Estat a connectar les seves biblioteques públiques a Internet.

D'altra banda, el servei també és conegut per la utilització de programari lliure en una concepció cooperativa de treball de les biblioteques.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM