25maig2018

En directe: Selecció musical

L'empresa que havia de fer la marquesina del TAV a Girona presenta concurs de creditors i renuncia a l'obra Imatge del "finger" a l'estació de tren de Girona. / Foto d'arxiu (ACN)
25 de gener de 2018 Escrit per 

L'empresa que havia de fer la marquesina del TAV a Girona presenta concurs de creditors i renuncia a l'obra

L'Ajuntament de Girona va adjudicar l'obra de la marquesina a mitjans de setembre. Aquest passadís cobert ha de connectar l'estació del tren convencional i l'edifici satèl·lit, on hi ha l'accés al TAV i a l'estació d'autobusos.

Ha de substituir l'antic túnel tancat (conegut com a 'finger') i la previsió era començar a aixecar-lo aquest febrer, un cop Adif enllestís l'obra de reposició del parc Central.

La construcció de la marquesina, però, anirà més tard. L'empresa que va guanyar la licitació, Argon Informatica, ha fet fallida. La constructora ha comunicat a l'Ajuntament que presentarà concurs de creditors i que renuncia a l'obra. Argon va guanyar el contracte de la marquesina amb una proposta que pujava a 331.672.95 euros (la més baixa de les quatre que havien anat a concurs).

Ara, l'Ajuntament de Girona intenta evitar haver de repetir la licitació (cosa que comportaria que el nou contracte no es pogués signar fins passat l'estiu).

El regidor delegat del projecte ferroviari, Carles Ribas, explica que la fórmula del consistori passa pel què es coneix com a cessió de contracte. És a dir, que la constructora que va quedar segona a la licitació –la gironina Rubau- sigui qui assumeixi l'encàrrec.

"Hem d'agrair que Argon hagi estat prou honrada per dir-nos que presentava concurs de creditors, però haguéssim preferit que ho hagués fet abans", ha lamentat Ribas. Ara, l'Ajuntament de Girona negocia amb Rubau perquè accepti fer l'obra, però amb el mateix pressupost que va presentar Argon.

Per abaratir costos, per exemple, se li proposarà a Rubau que subcontracti l'estructura de la marquesina a l'empresa inclosa dins la proposta d'Argon. El regidor delegat del projecte ferroviari admet, tot i això, que el retard en l'obra hi serà. "Si repetíssim el concurs seria molt més gran, però parlem ben bé d'un mes i mig o uns dos mesos", ha concretat Ribas.

"Tristament, no veurem la marquesina fins a finals d'aquest 2018", ha explicat el regidor delegat. Es calcula que, un cop comencin els treballs de la coberta, la seva construcció duri uns cinc mesos.

A banda d'aquesta marquesina, també es preveu fer un cobert a l'entrada de l'edifici satèl·lit perquè protegeixi els viatgers de les inclemències del temps. Aquest serà el darrer projecte que es farà al parc Central, que ja fa gairebé deu anys que suporta obres.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM