20febrer2018

En directe: Selecció musical

Una empresa implantada i deu candidates, resultat de l'Invest in per atraure indústria estrangera a Girona i Figueres Foto de família de la taula territorial del projecte Invest in a Girona. / Foto: Marina López (ACN)
26 de juliol de 2017 Escrit per 

Una empresa implantada i deu candidates, resultat de l'Invest in per atraure indústria estrangera a Girona i Figueres

El programa, Invest In Girona-Figueres i creat l'any 2015, serveix per promoure que més empreses estrangeres tinguin aquestes dues ciutats i les seves àrees urbanes com a possible destinació d'implantació.

A través d'un web, ofereixen dades tècniques amb informació viva per satisfer les preguntes dels inversors interessats. Entre la informació hi ha, per exemple, ubicació dels polígons, terrenys lliures o proximitat a vies d'alta capacitat, tren o aeroport.

Les alcaldesses de Girona i Figueres, Marta Madrenas i Marta Felip, han ressaltat que van crear aquest projecte en ple embat de la crisi econòmica. "Molta gent posava en dubte que ho féssim en un moment de destrucció d'empreses i no de creació de noves", ha recordat Madrenas. Tot i això, destaquen que els primers resultats són "positius" i que, a més, ja tenen "musculatura feta" per afrontar una nova etapa amb símptomes de millora econòmica.

Aquest dimecres han presentat els primers resultats. Des de l'inici del projecte, una empresa de capital estrangera (en concret suís) s'ha instal·lat a Castelló d'Empúries. L'empresa, de components electrònics, es va posar en contacte amb el projecte buscant un espai de 300 metres quadrats per implantar-se al territori. "Hi va haver diferents candidatures i al final es van decantar per Castelló d'Empúries", ha explicat Felip.

En paral·lel, hi ha deu peticions que s'estan treballant, d'altres empreses interessades en ubicar-se a les àrees urbanes de Girona i Figueres. Segons han detallat, les empreses interessades en la zona de Girona són principalment d'indústria alimentària, biomèdica o tecnològica. A Figueres ressalten les de components i logística.

El projecte Invest in aplega 22 municipis de les dues àrees (14 de Girona i vuit de Figueres) on hi ha unes 1.000 hectàrees de sòl per a empreses repartides en diversos polígons industrials.

Madrenas, a més, també ha ressaltat que els dos ajuntaments de les capitals volen liderar un 'lobby' per pressionar i aconseguir millores pendents en alguns polígons, ja sigui a nivell d'equipaments, telecomunicacions o connexió amb infraestructures. "Hi ha certes mancances que ells sols no poden assumir i per això parlem de ser un 'lobby'", ha concretat.

Aquest dimecres han presentat el nou web que ofereix informació al detall de cada polígon industrial i la seva ubicació. També detalla altres dades interessants com l'oferta del territori, la qualitat de vida o el pol turístic i cultural que representen les dues àrees urbanes.

A més, les principals empreses i els seus empresaris dels dos territoris es converteixen en "ambaixadors" i expliquen, a través del web, per què van decidir implantar-se a polígons de la zona i quins són els beneficis de fer-ho.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM