22febrer2018

En directe: Selecció musical

Endesa ha realitzat un simulacre d’incident mediambiental, amb vessament d’oli, a la subestació de Sils Un instant del simulacre realitzat per Endesa a la subestació de Sils. / Foto: Endesa
21 de setembre de 2017 Escrit per 

Endesa ha realitzat un simulacre d’incident mediambiental, amb vessament d’oli, a la subestació de Sils

Aquesta actuació entra dins dels plans de prevenció i seguretat que Endesa duu a terme a totes les seves instal·lacions d'arreu de Catalunya per posar a prova els protocols a seguir davant d'una situació d'emergència.

A la subestació de Sils, ubicada dins del terme, s'ha recreat un escenari en el qual un transformador de tensió té una pèrdua d'oli de refrigeració, fet que genera l'activació de les alarmes.

Automàticament, es mobilitzen els tècnics d'intervenció, que comproven que l'alarma és real i s'activen tots els mecanismes d'actuació.

Aquesta subestació disposa de 3 transformadors i arriben dues línies d'alta tensió. En total, la subestació alimenta a gairebé 20.400 clients repartits entre els municipis de Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Maçanet de la Selva, Massanes, Riudellots de la Selva, Sant Andreu Salou, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres i Vilobí d'Onyar.

Els simulacres són exercicis preventius, que imiten una situació real, per a la seguretat laboral i per a preparar els treballadors per afrontar situacions adverses.

L'objectiu d'aquests entrenaments és recordar els protocols d'actuació a realitzar en cas d'incidents complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en cas de produir-se'n, minimitzant també el temps de resposta i normalització del servei elèctric en cas que es veiés afectat.

La realització d'un simulacre, a banda de constituir un entrenament dels procediments d'emergència, posa a prova la gestió del personal que està de guàrdia, del centre de control de la Companyia, i els sistemes de comunicació interns i externs.

Aquest tipus de situacions es realitzen de manera periòdica i itinerant a les diferents subestacions d'Endesa de manera proactiva per comprovar que l'organització, metodologia i mitjans disponibles són els adequats per mitigar els efectes d'una situació d'emergència i alhora vetllar perquè es compleixen les normatives ISO 9001 de Sistemes de Qualitat, ISO 14001 de Sistema de Gestió Ambiental i OHSAS 18001 de Sistema de Gestió de la Seguretat i Salut en el treball.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM