26abril2018

En directe: Selecció musical

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco Foto: Gemma Tubert / ACN
15 de maig de 2017 Escrit per 

Ensenyament fa seguiment d'altres alumnes dels centres de Girona on s'han detectat dos casos de Balena Blava

Ensenyament està fent seguiment de diversos alumnes dels dos centres gironins on s'han detectat dos casos vinculats amb el fenomen de la Balena Blava, que incita les víctimes al suïcidi.

Els Mossos d'Esquadra investiguen aquests dos casos juntament amb quatre més que s'han identificat a altres centres de Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Balaguer.

El delegat dels serveis territorials a Girona, Josep Polanco, ha explicat que els han arribat "informacions" que podrien vincular altres menors amb aquest cas i diu que hi estan treballant.

Polanco no ha volgut concretar, per ara, de quin nombre d'adolescents es tracta ni tampoc en quins centres educatius s'han registrat. Malgrat això, ha admès que els preocupa "l'impacte" que pot tenir i que "si el ha arribat als telèfons d'aquest joves, poden haver-n'hi altres que hi hagin entrat en contacte". "És molt perillós i posa en risc a les persones", ha remarcat.

En aquest sentit, ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat a les famílies i ha demanat col·laboració quan es detecti el més mínim indici.

El responsable del Departament a Girona ha assegurat que estan treballant conjuntament amb el Departament de Salut i els Mossos d'Esquadra per abordar la problemàtica. "Hi estem treballant per donar l'atenció psicològica que moltes vegades necessiten aquestes persones i les famílies però també amb els mossos, perquè al darrere hi ha una activitat delictiva", ha insistit.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM