22febrer2018

En directe: Selecció musical

Els mossos després de la flashmob de Platja d'Aro en una foto d'arxiu Foto d'arxiu
21 de juny de 2017 Escrit per 

La Fecasarm prepara demandes civils de 10 establiments que reclamen pels danys de la flashmob de Platja d'Aro

La Fecasarm valora positivament la modificació de l'Ordenança de Civisme i Convivència que vol evitar que es repeteixin les escenes de pànic i els danys que hi van haver la nit del 2 d'agost de l'any passat a Platja d'Aro.

Un grup de turistes alemanys, simulant que eren paparazzis perseguint un famós, va desfermar la histèria col·lectiva i la gent ho va confondre amb un atac terrorista.

La patronal de l'oci i la restauració va xifrar en uns 150.000€ els danys i perjudicis ocasionats aquell dia d'agost, tenint en compte les destrosses i els comptes que centenars de clients van deixar pendents de pagar als bars i restaurants preses per l'episodi de pànic col·lectiu que es va viure.

A més a més, també va emprendre accions legals contra les 5 monitores que van participar en la 'flashmob' i on hi van participar uns 300 menors. El jutge va decidir arxivar la causa penal en considerar que no hi havia hagut violència. Una valoració que la patronal no comparteix però que acata.

Ara bé, des de la Fecasarm no donen el tema per tancat i estan preparant les demandes civils per reclamar a l'organitzadora de l'esdeveniment i a la seva companyia asseguradora els danys i prejudicis que van patir els negocis. De moment estant tramitant les reclamacions de deu establiments i calculen que abans de setembre la xifra augmenti fins als 60 o 70 establiments.

La patronal recorda que també hi ha particulars que van patir danys. "A la suma dels 150.000 euros patits pels establiments caldrà afegir els danys personals patits per particulars que aquella tarda passejaven tranquil·lament per Platja d'Aro i que varen ser literalment "atropellats" per la gent que corria presa pel pànic", afirmen en un comunicat.

Esmenten el cas d'una dona de Pamplona que actualment encara està de baixa després de patir una fractura de braç, dit i mandíbula. I d'un menor que ha quedat traumatitzat arran dels fets i que no ha pogut tornar a Platja d'Aro per "por de patir una altra vegada l'experiència viscuda". Asseguren que porta més de 15 sessions amb el psicòleg però que encara no està recuperat del tot. La seva família també preveu reclamar una indemnització.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM