22febrer2018

En directe: Selecció musical

El Festival Internacional del Circ marxa de Figueres i celebrarà la propera edició a Girona Un dels espectacles de la última edició del Festival Internacional del Circ. / Foto d'arxiu
27 de juliol de 2017 Escrit per 

El Festival Internacional del Circ marxa de Figueres i celebrarà la propera edició a Girona

El principal motiu del trasllat del festival és, segons el seu director Genís Matabosch, la forta tramuntana que bufa aquesta època de l'any, que pot assolir més de 90 km/h de vent continu, que obligaria a suspendre les funcions.

"No ens podíem seguir exposant any rere any a que això pogués passar, perquè l'anul·lació d'una representació hauria comportat la ruïna del Festival i la seva mort definitiva", ha precisat. En les sis edicions d'Elefant d'Or hi ha hagut diverses ocasions en què s'han vist afectades pel vent, però només en dies de muntatge o assaigs.

Tot i això, l'impulsor de la iniciativa no amaga que la "il·lusió" per poder tirar endavant el Museu Europeu del Circ a la Casa Nouvilas de Figueres els havia fet restar importància a "l'amenaça" que suposaven els tramuntanals.

El "bloqueig polític" a l'hora de tirar endavant la inversió que requeria la rehabilitació de l'espai per poder obrir al públic el museu els ha fet caure la "bena dels ulls" i "tocar de peus a terra" amb l'objectiu de buscar una alternativa en vistes al futur.

"D'una manera natural va sortir el tema durant una trobada amb l'Ajuntament de Girona per parlar amb el Gran Circ de Nadal. El nostre objectiu principal per canviar de ciutat és poder conservar el festival i l'edició del 2018 estava totalment a l'aire", ha especificat Matabosch. El fet que es traslladi a pocs quilòmetres de Figueres facilita el desplaçament dels espectadors, que principalment provenen de les Comarques gironines.

A més, el conveni amb el municipi empordanès vencia aquest any.

Algunes de les principals companyies del món del circ ja han confirmat la participació a Elefant d'Or 2018 dels seus nous muntatges artístics. Així, el Gran Circ estatal de Rússia, el Circ Nacional de Vietnam o el Circ Nacional de Pyongyang presentaran al festival les seves noves 'troupes' d'acròbates. En total, s'oferiran 24 atraccions inèdites a Europa que competiran davant un jurat d'experts internacionals per a aconseguir un dels Elefants dalinians d'or, el guardó que dona nom al certamen.

Les 30.000 entrades de l'esdeveniment es posaran a la venda al públic el 3 d'agost. Prèviament, els espectadors d'anteriors edicions hauran tingut possibilitat d'adquirir-les de manera preferent.

Els impulsors del Festival Internacional de Circ van anunciar a principis de juliol que renunciaven a organitzar una nova edició, després que el Museu del Circ no acabés tirant endavant. Amb tot, l'equip de govern de la ciutat empordanesa va afirmar llavors que treballaria per evitar que el certamen marxés de la ciutat, però el ple de Figueres va tombar la moció que havia de garantir la continuïtat del Festival del Circ i l'aposta municipal per la creació del museu dedicat a aquesta disciplina.

Els grups d'ERC, la CUP, Compromís d'Esquerres i els dos regidors no adscrits i exmembres de CiU hi van votar en contra. Només va comptar amb el suport dels seus promotors, el PDecAT i el PP (amb un dels seus regidors ara també com a no adscrit), mentre que Ciutadans es va abstenir i el PSC va abandonar la sessió extraordinària abans que la proposta se sotmetés a votació. La majoria de formacions es van mostrar crítiques amb la gestió de l'equip de Govern, a qui van acusar de no haver fet la feina a temps i de no aportar suficients dades econòmiques que avalin el projecte.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM