24maig2018

En directe: Selecció musical

Els ports de Palamós i Roses tanquen la temporada de creuers amb 46 escales i més de 45.000 passatgers El creuer Azamara Quest amarrat al port de Palamós. / Foto: Ports de la Generalitat
2 de novembre de 2017 Escrit per 

Els ports de Palamós i Roses tanquen la temporada de creuers amb 46 escales i més de 45.000 passatgers

Palamós ha tancat avui una temporada històrica amb 42 escales i 42.800 passatgers. Dues xifres rècord perquè, si es comparen amb l'any passat, el port ha rebut deu escales i 18.000 passatgers més.

L'afluència ha suposat un impacte econòmic de 3,4 milions d'euros i confirmen el "lideratge" de la infraestructura en el seu paper dinamitzador del turisme a les comarques gironines.

La temporada d'enguany es va iniciar el passat 27 d'abril i s'ha clos aquest dijous amb el vaixell Azamara Quest, que hi ha arribat a la una del migdia procedent del port italià d'Ajacció i que preveu salpar pels volts de les onze de la nit cap al de Barcelona. El creuer porta a port 645 passatgers, la majoria nord-americans i britànics. L'embarcació té una eslora de 180 metres.

Durant aquests mesos, un 55% de les companyies que han visitat les instal·lacions eren de luxe mentre que un 45% ostentaven una categoria estàndard. Comparativament, els creuers de luxe han baixat un 11% respecte de l'any passat. Per contra, han augmentat un 11% les estàndard. A més, ha rebut vuit escales inaugurals. Entre elles, la dels vaixells Albatros, Aidaaura, Island Sky, Oriana, Seabourn Encore, Seven Seas Voyager, Sirena i Star Breeze que han visitat per primer cop el port i la destinació.

Pel què fa a les nacionalitats, un 50% dels turistes han estat britànics, un 21% alemanys, un 16% nord-americans, un 3% canadencs, un 2% australians, un 1% irlandesos i un 7% de diverses nacionalitats. Des de Ports de la Generalitat, destaquen també la incorporació del mercat alemany amb la companyia Aida Cruises.

A Roses, on la temporada s'allarga de l'abril al juliol, s'hi ha registrat quatre escales i 2.400 passatgers. Comparativament ha rebut una escala menys i ha doblat amb escreix el miler de passatgers de la temporada passada. L'impacte econòmic d'aquests creuers ha suposat 200.000 euros en el territori.

Les instal·lacions, a més, han rebut dues escales inaugurals: la del creuer de luxe Seabourn Odyssey i l'estàndard Tui Discovery que ha suposat la incorporació de creuers de major capacitat al port rosinc i que hi ha portat un perfil de turista britànic. A més, s'ha fidelitzat la companyia de luxe Seadream Yach Club, amb el creuer Seadream I, que ha repetit per segon any consecutiu.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM