Imprimir aquesta pàgina
La fiscalia ordena als Mossos que precintin els punts de votació abans del dia 30
26 de setembre de 2017 Escrit per 

La fiscalia ordena als Mossos que precintin els punts de votació abans del dia 30

La Fiscalia Superior de Catalunya ha requerit als Mossos que precintin els centres de votació "amb l'antelació suficient i, en qualsevol cas, abans del 30 de setembre".

A més, reclama que el segellat sigui "inviolable" i que als col·legis i altres punts s'hi col·loqui un cartell que adverteixi de la "responsabilitat penal" en cas que es trenqui.

El Ministeri Públic vol que els Mossos vagin a les escoles i instituts divendres, quan acabin les classes, per prendre el control del centre i se'n quedin, les claus si és necessari.

La instrucció precisa que caldrà desallotjar i identificar les persones que hi pugui haver al lloc i confiscar tot el material vinculat a la votació, "especialment urnes, equips informàtics, paperetes i documentació o propaganda electoral". 

A més, en el cas de locals grans, la Fiscalia demana que el dispositiu policial eviti la votació en un altre lloc de l'establiment o les seves immediacions, fins a "un radi de seguretat de 100 metres". El ministeri públic es reserva l'opció de demanar la col·laboració també de policies locals, la Guàrdia Civil i la policia espanyola.

A Llagostera el punt de votació del referèndum de l'1 d'octubre és a l'Insitut.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han començat a complir l'ordre de la Fiscalia Superior de Catalunya d'anar als col·legis electorals de l'1-O per identificar i prendre declaració als seus responsables.

Ja s'han fet diversos 'briefings' a les comissaries explicant que els agents han de presentar-se als col·legis entre aquest dimarts i dimecres per recollir la informació i enviar-la posteriorment al ministeri públic.

Els Mossos es presentaran al col·legi amb una acta de requeriment i informació on s'inclouran les dades del centre, de la persona responsable, es pregunta si han rebut alguna comunicació de l'administració i es requerirà el lliurament del material rebut per a la celebració del referèndum si n'han rebut.