26abril2018

En directe: Selecció musical

La Generalitat crearà el Premi Internacional de Focs d'Artifici de Catalunya el 2018 juntament amb Blanes i Tarragona Imatge dels focs de blanes. / Foto d'arxiu (ACN)
24 de juliol de 2017 Escrit per 

La Generalitat crearà el Premi Internacional de Focs d'Artifici de Catalunya el 2018 juntament amb Blanes i Tarragona

La creació del Premi Internacional de Focs Artificials de Catalunya forma part del projecte en què ja fa més d'un any que treballen de manera conjunta els ajuntaments de Blanes i Tarragona.

Compta també amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals.

Aquest va ser un dels temes que es ban tractar durant la visita institucional que el conseller de Cultura, Lluís Puig, va fer a Blanes coincidint amb la celebració dels Focs.

Precisament un dels motius de la visita institucional va ser complir la promesa de venir a veure els focs de Blanes que va fer Lluís Puig en el seu anterior càrrec al front d'aquesta direcció general que va ocupar fins tot just fa uns dies, quan va ser nomenat conseller.

La trobada va comptar amb la participació de l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Festes i Arxiu de l'Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas. També va comptar amb l'assistència de tècnics de les respectives àrees de cultura i festes de Blanes i Tarragona, així com dos especialistes en els temes que es van tractar durant la reunió de treball.

Aquest projecte pretén donar projecció als dos únics concursos internacionals de focs d'artifici que hi ha a Catalunya, com un element més del patrimoni cultural immaterial català i com a recurs pel desenvolupament local. També es vol reforçar la marca de Turisme Familiar amb què compta el municipi de la Costa Brava i revaloritzar-lo tot vinculant-lo amb les festes de foc i pirotècnies.

Igualment, es vol contribuir a "potenciar la projecció turística de la Costa Brava i la Costa Daurada a través de criteris lúdics i culturals, així com promocionar la marca Els Focs de Catalunya com a imatge única al país".

A banda del premi, que s'ha anunciat de cara el 2018, també es treballa per incloure els dos únics concursos internacionals que es fan a Catalunya al catàleg de Patrimoni Cultural Immaterial.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM