22febrer2018

En directe: Selecció musical

Imatge exterior del centre de la Misericòrdia de Girona -on anirà el nou centre d'acollida- amb una pancarta en contra del "macrocentre" Foto: Tània Tàpia / ACN
5 de juliol de 2017 Escrit per 

La Generalitat fa una actuació contundent per solucionar els conflictes al centre d'acollida de menors de Girona

El centre d'acollida de La Misericòrdia de Girona, situat al Puig d'en Roca, disposa de 30 places per a infants i noies.

Part de la plantilla, però, denuncia que hi ha un grup d'adolescents molt conflictives, que s'enfronten als educadors i que han provocat problemes.

De fet, s'investiga si una de les joves va provocar un incendi a les instal·lacions a finals de juny. El foc va començar cap a les deu de la nit a la zona de la bugaderia, situada a la tercera planta. Allà, va cremar un cubell de roba. Els Bombers van poder controlar les flames en poca estona, però l'incendi va obligar a desallotjar el centre i va provocar que una educadora hagués de ser atesa per inhalació de fum.

Des de la CGT denuncien que hi ha adolescents que s'escapen del centre. A més, diuen que atemoreixen els treballadors i –com recull el rotatiu- van arribar a agredir el guàrdia de seguretat. El sindicat també assegura que part de la plantilla està de baixa per la situació d'estrés que suporten.

Per acabar amb els problemes a La Misericòrdia, Afers Socials assegura que s'ha fet "una actuació contundent per millorar el centre". Aquest dimarts mateix es va posar en funcionament un nou mòdul a la part pública del centre, la que depèn directament de la DGAIA (perquè l'altra la gestiona una fundació).

La Generalitat precisa, a més, que s'han separat els mòduls de noies en dos grups (amb vuit adolescents a cadascun). A més, s'ha augmentat l'equip amb set educadors.

Apart, dues de les noies a qui s'havien diagnosticat "trastorns de conducta" s'han derivat al nou centre destinat a aquells menors més conflictius. Aquest centre residencial d'educació intensiva (CREI), que s'ha posat en marxa recentment, disposa de vint places i acull joves d'entre 12 i 18 anys.

La seva obertura, precisa Afers Socials, ha permès que aquestes adolescents més conflictives hi "tinguessin plaça i estiguessin en un centre adequat". "La Misericòrdia, amb aquestes actuacions, podrà desenvolupar la seva acció educativa", conclou la Generalitat.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM