25febrer2018

En directe: Selecció musical

Girona veta la presència d'Estat i Casa Reial als actes municipals i tampoc assistirà als que organitzin ells o la FPdGi L'Alcaldessa de Girona Marta Madrenas. / Foto: Ajuntament de Girona
4 d'octubre de 2017 Escrit per 

Girona veta la presència d'Estat i Casa Reial als actes municipals i tampoc assistirà als que organitzin ells o la FPdGi

L'alcaldessa Marta Madrenas, ha anunciat que no es participarà en cap acte en què assisteixin representants de la Casa Reial espanyola ni de la delegació del Govern de l'Estat a Catalunya o de la subdelegació del Govern de l'Estat a Girona.

Tampoc s'assistirà a actes on hi hagi la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

D'aquesta manera, el l'Ajuntament de Girona, anul·la les relacions protocol·làries amb aquestes institucions i evitarà coincidir amb els seus membres en actes públics com a conseqüència de les actuacions i les càrregues policials efectuades per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a diversos punts de la ciutat durant la jornada de l'1 d'octubre. A més, tampoc s'assistirà a cap acte organitzat per entitats vinculades a aquestes institucions, com ara la Fundació Princesa de Girona.

"Aquest és un acte de dignitat institucional davant de l'onada de violència jurídica, física i moral del govern espanyol cap a la nostra ciutadania", ha explicat l'alcaldessa, Marta Madrenas, que ha signat avui els dos oficis amb aquestes instruccions.

D'altra banda, L'Ajuntament de Girona ha activat avui una bústia de correu electrònic per rebre vídeos i imatges relacionades amb els incidents produïts a la ciutat el dia 1 d'octubre amb motiu de la celebració del referèndum d'autodeterminació.

Per tal de gestionar la recollida de documents que permetin fonamentar accions penals, s'ha habilitat l'adreça electrònica Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . El telèfon de contacte per resoldre qualsevol dubte relacionat amb aquest tema serà el 972 419 433.

L'alcaldessa va fer públic dilluns un comunicat que comptava amb el suport dels grups municipals de CiU, ERC-MES-AM i CUP- Crida per Girona en el qual s'explicava que des de l'Ajuntament s'havia acordat iniciar una recollida de dades entre la ciutadania amb l'objectiu de posar una querella criminal contra la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per les actuacions amb violència que es van produir a la ciutat el dia 1 d'octubre.

Es demana a la ciutadania que, quan enviïn els vídeos, hi facin constar l'hora i el lloc de l'enregistrament i, si és possible, una breu descripció dels fets que van presenciar.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM