24maig2018

En directe: Selecció musical

El Gran Recapte d'Aliments busca voluntaris per a l'edició d'aquest any que es farà l'1 i 2 de desembre Menjar recollit en l'última edició del Gran Recapte d'Aliments. / Foto d'arxiu
20 d'octubre de 2017 Escrit per 

El Gran Recapte d'Aliments busca voluntaris per a l'edició d'aquest any que es farà l'1 i 2 de desembre

Aquesta novena edició del Gran Recapte d'Aliments arrenca sota el lema 'Tones de voluntat' i busca animar a la ciutadania a formar part del voluntariat.

Des de l'organització s'han mostrat "preocupats" per no poder aconseguir una xifra suficient de voluntaris.

Lluís Fatjó, director del Banc dels Aliments de Barcelona, ha dit que "la ciutadania està focalitzada amb problemes polítics molt importants, però no podem oblidar que hi ha altres realitats". A més, Fatjó, ha fet una crida a tota aquella entitat que pugui prestar una nau per poder fer la classificació dels aliments, ja que es una de les parts fonamentals de la iniciativa.

Joan Vila, president de la Federació Catalana de Bancs d'Aliments ha assenyalat que l'objectiu d'aquest any és assolir les xifres de l'any passat pel que fa a tones d'aliments i voluntariat.

I és que, tot i que en l'edició passada del Gran Recapte d'Aliments "va costar una mica acabar d'omplir alguns supermercats", la iniciativa va comptar amb una col·laboració de 26.000 persones que van aconseguir recaptar 4.374 tones d'aliments.

De la seva banda, Roser Brutau, presidenta en funcions del Banc dels Aliments, ha mostrat una actitud optimista davant dels "problemes que sempre hem tingut i sempre hem aconseguit superar". Brutau ha explicat que encara que es troben amb "inconvenients" i puguin estar "preocupats", la ciutadania sempre reacciona a les seves crides.

La campanya pretén recollir aliments nutritius de llarga durada, com ara oli, llet i conserves, ja que la quantitat que s'aconsegueix amb aquesta iniciativa representa el 25% del que la fundació replega durant l'any. A més, "serveix per ajudar persones en situacions de precarietat durant un trimestre", segons Fatjó.

El director del Banc dels Aliments ha explicat que aquest sector de la població pot utilitzar els seus recursos econòmics en altres necessitats bàsiques "com l'educació o comprar roba".

La campanya, consta de 15 espots de televisió, 15 gràfiques de premsa i 4 falques de ràdio i està distribuïda en 2 fases: crida de voluntaris i crida de donacions.

Aquesta edició se centra en cridar l'atenció de les persones per formar part del voluntariat els dies de la campanya. Per anunciar-la han comptat amb la participació de persones famoses així com de desconeguts que han volgut formar part de l'activitat.

Els protagonistes de la campanya són el pilot de motociclisme Àlex Marquez; la waterpolista Anni Espar; la coreògrafa Coco Comin; David Miret, cap de castellers; Manel Esteller, oncòleg; Gemma Nierga, periodista; Uma Hinojo, estudiant de primària, i altres personalitats de diferents àmbits.

El Gran Recapte oferirà també la possibilitat de participar a través del web www.bancdelsaliments.org. Es realitzarà l'1 i 2 de desembre.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM