25maig2018

En directe: Selecció musical

Hisenda no autoritza la Generalitat a rescatar la concessió de l'Eix Transversal amb fons del FLA L'Eix Transversal. / Foto: Mar Martí (ACN)
19 de desembre de 2017 Escrit per 

Hisenda no autoritza la Generalitat a rescatar la concessió de l'Eix Transversal amb fons del FLA

El Govern de la Generalitat va sol·licitar al Ministeri d'Hisenda el passat mes de juny finançament del fons del FLA per poder rescatar l'Eix Transversal.

Aquesta és la carretera que uneix Cervera amb Caldes de Malavella a través de 153 quilòmetres.

L'objectiu de l'executiu català era revertir la concessió abans del 31 de desembre de 2017 i, segons va explicar el Govern en aquell moment, la del FLA era una de les vies que s'estava explorant per fer front a l'operació.

Una altra de les vies era el concurs públic que va fer la Generalitat per rescatar l'Eix, que finalment va quedar desert, ja que només va presentar-s'hi una empresa i no va aportar tota la documentació requerida.

Tot i que el termini per accedir al FLA expira el 31 de desembre, la Generalitat ja ha descartat que pugui tirar endavant l'operació, tal com ha avançat el diari 'Expansion' i ha pogut confirmar l'ACN de fonts del Departament d'Economia.

Segons els càlculs de la Generalitat, aquesta operació hagués suposat un estalvi d'uns 250 milions d'euros fins l'any 2040, quan finalitza la concessió de la carretera. L'any 2016 la concessionària de la C-25 (Cedinsa) va ingressar prop de 57 milions d'euros amb un benefici net de 12,4 milions d'euros.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM