26maig2018

En directe: Selecció musical

L'hospital Santa Caterina de Salt preveu obrir la nova unitat de semicrítics el primer semestre del 2018 L'estat de les obres a l'UCI de semicrítics de l'Hospital Santa Caterina de Salt. / Foto: IAS
14 de desembre de 2017 Escrit per 

L'hospital Santa Caterina de Salt preveu obrir la nova unitat de semicrítics el primer semestre del 2018

Sis mesos després de l'inici de les obres, la Unitat de Cures Intensives per a semicrítics de l'Hospital Santa Caterina de Salt ja va agafant forma.

Els treballs, que s'han adjudicat a la UTE Dominion Industry & Infraestructures i Serveis Obres i Manteniment SL, tenen un valor de 2.093.154,64 euros. Els treballadors ja estan treballant a l'interior i, per exemple, ja tenen el taulell de l'àrea d'infermeria instal·lat.

Tot i que inicialment la previsió era tenir acabat l'equipament el primer trimestre de l'any vivent, la posada en marxa no està prevista fins al segon, i és que es calcula que serà al març, quan s'acabin totes les obres que s'hi estan fent. Després serà el moment de preparar l'espai, i instal·lar-hi els nous aparells. La inversió per adquirir aquest nou material d'última generació, està a l'entorn d'1 milió d'euros.

La nova UCI de semicrítics del Santa Caterina s'ubica al sud-est de l'hospital, just al costat de l'àrea quirúrgica i a tocar de les urgències. La superfície total, de 737,5 metres quadrats en una planta, tindrà vuit box (dos dels quals de reserva) i un altre per a cures. La resta seran espais per a control d'infermeria, usos del personal i zones per a familiars i serveis generals.

El nou equipament ha de suposar també la contractació de més personal. Aquesta unitat està pensada per atendre uns 350 pacients anuals que faran una estada mitjana de sis dies.

La nova unitat de semicrítics forma part de l'aliança estratègica entre l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) i l'Institut Català de la Salut (ICS). L'objectiu essencial és oferir una millor atenció als pacients crítics de tota la Regió Sanitària de Girona desdoblant l'atenció als malalts en dos nivells.

El Santa Caterina atendrà els malalts crítics menys complexos en el nivell dos. La UCI de l'Hospital Trueta atendrà pacients de nivell tres i que poden necessitar presentar situacions més delicades. Tot i això, les dues unitats faran servir el mateix aplicatiu informàtic i estaran coordinades pel Servei de Medicina Intensiva del Trueta.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM