26maig2018

En directe: Selecció musical

IAEDEN vol presentar una queixa a Europa per les "elevades costes" que suposa iniciar un contenciós a l'estat espanyol Membres de l'entitat ecologista IAEDEN. / Foto: Gemma Tubert (arxiu ACN)
22 de gener de 2018 Escrit per 

IAEDEN vol presentar una queixa a Europa per les "elevades costes" que suposa iniciar un contenciós a l'estat espanyol

El revés judicial que va suposar per a la IAEDEN el pagament de les costes judicials pel litigi contra Red Eléctrica, en relació al projecte de la MAT, ha fet que l'entitat es plantegi fer arribar una queixa formal al Parlament Europeu.

L'objectiu és denunciar les "elevades" despeses que suposa iniciar un contenciós a l'estat espanyol, especialment quan el procediment és objecte de recurs i arriba a segona instància.

Per tot plegat l'entitat ecoligista IAEDEN assegura que "s'han replantejat tirar endavant moltes demandes", pel risc que suposa que hi hagi un recurs.

De moment l'entitat ha aconseguit que un eurodiputat hagi fet una pregunta al Parlament Europeu en aquest sentit, però encara no s'hi ha donat resposta. Amb tot, IAEDEN ja s'ha començat a moure i un advocat està estudiant "la manera més viable" de fer aquesta queixa.

"No volem quedar-nos en pagar les costes del judici sinó que creiem que li hem de donar una volta més i per això estem estudiant presentar la queixa", ha assenyalat la portaveu de IAEDEN, Marta Ball-llosera.

El Tribunal Supem va tombar el recurs que va presentar IAEDEN contra Red Eléctrica pel projecte de la MAT. Això va fer que es veiés obligada a pagar 17.600 euros en costes, una xifra que l'entitat no podia assumir i per això va iniciar una campanya de recollida de fons per tal de poder salvar-se.

La resposta de la ciutadania va ser immediata i en només tres dies IAEDEN va recaptar 19.000 euros per fer front a aquestes despeses. "La veritat és que va ser un autèntic orgull i un èxit veure com la gent es va implicar", ha reblat Ball-llosera.

Gairebé mig any després d'aquesta campanya IAEDEN ja ha pagat totes les costes llevat d'una, que l'advocacia de l'estat està calculant. La portaveu però, diu que disposen dels diners, i que un cop els arribi ho abonaran.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM