26abril2018

En directe: Selecció musical

El Govern destina 1,2 milions a impulsar el Museu d'Art Modern i Contemporani a la Casa Pastors de Girona Imatge de l'exterior de la Casa Pastors de Girona. / Foto d'arxiu
19 de setembre de 2017 Escrit per 

El Govern destina 1,2 milions a impulsar el Museu d'Art Modern i Contemporani a la Casa Pastors de Girona

El projecte museístic es vincula a l'actual Museu d'Art de la ciutat, ubicat al Palau Epicospal, conformant un únic museu amb dues seus diferenciades.

Així, l'actual Museu d'Art de Girona, amb importants fons d'art del Bisbat i de la Diputació de Girona, tindrà un abast cronològic ampli que arriba fins a la contemporaneïtat, però està limitat per l'espai físic de l'edifici i per la seva exposició permanent, que finalitza a principis del segle XX.

La futura seu a la Casa Pastors permetrà enllaçar el relat de l'anterior i abordar de manera àmplia l'art català dels segles XX i XXI, amb una mirada especial als moviments artístics i al fenomen i el paper de la crítica de l'art.

Tindrà una mirada més transversal i conceptual, que donarà preu a introduir totes les arts i incloure l'arquitectura, el disseny o la fotografia, així com la música, la dansa, el teatre o la literatura.

Les tres administracions implicades en el projecte preveuen destinar al projecte una inversió de 4,4 milions d'euros en quatre anys, dels quals 2 corresponen a la Diputació de Girona; 1,2 al Departament de Cultura i els 1,2 milions d'euros restants a l'Ajuntament de Girona. La Generalitat també cedeix l'ús de l'edifici, que és de la seva titularitat.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM