22febrer2018

En directe: Selecció musical

Imatge de la presentació de l'Inund'art 2017 Foto: Ajuntament de Girona
1 de juny de 2017 Escrit per 

La 12a edició de l'Inund'ART estrena Art Pertot, un projecte transfronterer amb artistes de França, Girona i les Illes

L'art torna a inundar Girona per dotzena vegada. La Trobada i Mostra d'Art Multidisciplinar, que tindrà lloc a Girona entre el 2 i el 4 de juny, a més, traspassa fronteres.

En aquesta edició hi exposaran tres autors seleccionats per tres entitats diferents de Girona, França i les Illes Balears.

Es tracta del projecte Art Pertot que en aquesta edició presentarà els treballs de de la mallorquina Alona Vinç -que desenvolupa la proposta 'A dins', els artistes catalans LHRC, que proposen la instal·lació 'Membrana House', i la francesa Rébecca Konforti amb dues instal·lacions als ponts de la ciutat.

El festival permetrà veure en total una cinquantena de propostes de tots els àmbits. Una de les principals novetats d'aquesta edició té a veure amb l'augment d'entitats culturals que treballaran en xarxa. En total son més d'una vintena, la xifra més alta de totes les edicions celebrades fins ara.

La 12a edició de l'Inund'ART ha servit per comprovar l'èxit de convocatòria del certamen. Enguany s'han presentat a concurs més de 400 obres artístiques. Mai abans n'hi havia hagut tantes. Entre totes elles se n'han escollit una cinquantena que s'exposaran del 2 al 4 de juny.

La majoria de les obres són d'artistes catalans. En concret, el 70% de les propostes. Un 20% són d'autors de la resta de l'Estat, mentre que els
estrangers suposen ja el 10% de totes les exposicions que es poden veure.

En total seran 150 artistes els que passaran per Girona, de modalitats ben diverses i que exposaran en llocs emblemàtics de la ciutat com La Rambla, la Casa de Cultura o la Plaça Mercaders.

El festival ha volgut mantenir l'aposta iniciada l'any passat i dedica part de la seva programació a reflexionar sobre el drama dels refugiats. Entre les propostes programades destaca la participació de Kubra Khademi, una refugiada afganesa resident a París, que porta dues propostes al festival gironí.

El col.lectiu d'artistes catalans seleccionats pel projecte Art Pertot també presenta una instal·lació sobre la crisi migratòria, a La Rambla. El projecte porta per nom Membrana House, i ha comptat amb la col·laboració de la plataforma Girona Acull.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM