26maig2018

En directe: Selecció musical

Jutgen un acusat que s'enfronta a 10 anys de presó per violar una noia de 15 anys a la sortida d'una discoteca de Girona D'esquenes i custodiat pels Mossos d'Esquadra, l'acusat de violar una noia de 15 anys a Girona. / Foto: Marina López (ACN)
6 de novembre de 2017 Escrit per 

Jutgen un acusat que s'enfronta a 10 anys de presó per violar una noia de 15 anys a la sortida d'una discoteca de Girona

El cas que ha arribat a judici aquest dilluns a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunta a la matinada del 22 de gener del 2017.

La menor ha declarat a porta tancada. La fiscalia i l'acusació particular sostenen que, cap a les cinc de la matinada, l'acusat (que es troba en presó provisional per aquests fets) i la víctima es van troba a l'entrada d'una discoteca situada al carrer Güell de Girona.

Els dos es coneixien d'abans, perquè el processat havia mantingut una relació sentimental amb la tia de la menor. L'acusat es va oferir a portar-la en cotxe a casa. Les acusacions sostenen que la denunciant va acceptar "com a conseqüència del seu evident estat d'embriaguesa". Durant el trajecte, la noia es va adormir i, quan es va tornar a despertar, es va trobar dins un pis que no coneixia.

Aleshores, li va reclamar al processat que la portés a casa. "Fent cas omís a les seves indicacions, la va portar a un dormitori", relaten les acusacions. Allà, la va retenir al llit i li va començar a fer tocaments. Després, li va arrancar la roba (arribant a trencar-li la cremallera dels pantalons) i la va violar.

L'acusat nega els fets. Assegura que es va trobar amb la denunciant a la discoteca i va estar una estona amb el seu grup, que estava celebrant l'aniversari de la mare de la menor. El processat ha afirmat que no sabia que tenia 15 anys. "Si estava a una discoteca per a majors d'edat i bevia alcohol, com m'havia de suposar que era menor", ha declarat.

Cap a les cinc de la matinada, continua relatant, es va trobar amb la denunciant i la seva mare a l'entrada de la discoteca, que li van demanar que les portés en cotxe. La mare, però, va tornar a entrar cap a dins i, en aquest moment, la noia li va dir que marxessin ells dos.

El processat assegura que van anar amb el cotxe a la zona de la Devesa i que allà van intentar mantenir relacions sexuals consentides. "No vam poder perquè no se m'aixecava per culpa de l'alcohol", ha dit. L'acusat no sap explicar per què la menor tenia restes de semen a la vagina i ha detallat que al principi, quan el van detenir, no ho va explicar perquè no sabia com dir-li a la seva dona que havia estat amb una altra dona.

L'home també ha negat que portés la noia a cap pis a Sant Narcís i diu que quan la va portar a casa ella estava "enfadada" perquè no havien pogut mantenir relacions sexuals.

La fiscalia i l'acusació particular acusen el processat d'un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys i demanen que el condemnin a 10 anys de presó i que no es pugui apropar a la víctima durant 12 anys. En matèria de responsabilitat civil, la fiscalia demana que indemnitzi la víctima amb 6.000 euros i l'acusació ho eleva a 12.000. La defensa demana l'absolució.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM