24maig2018

En directe: Selecció musical

Jutgen un constructor per estafar dues parelles venent cases que van quedar a mig fer a Sarrià de Ter L'acusat d'estafar dues parelles durant el judici a l'Audiència de Girona. / Foto: Marina López (ACN)
2 de novembre de 2017 Escrit per 

Jutgen un constructor per estafar dues parelles venent cases que van quedar a mig fer a Sarrià de Ter

El cas, que ha arribat a judici aquest dijous a l'Audiència de Girona, es remunta a l'any 2010, quan les dues parelles van signar un primer contracte privat de compravenda amb el constructor.

Segons han assegurat els denunciants al judici, en aquest primer contracte apareixia el promotor com a propietari de les finques, situades a Sarrià de Ter. Aquest seria, segons la fiscalia, la primera irregularitat perquè en aquell moment, la propietat estava a mans de Caixa Terrassa.

A més, segons han assegurat els propietaris al judici, el constructor va assegurar que la hipoteca de 90.000 euros que pesava sobre la finca es cancel·laria en el moment de signar l'escriptura pública. "Vam acordar un preu de 310.000 euros per una casa acabada i lliure de càrregues", ha explicat un dels testimonis.

Amb el pas dels mesos, i sota l'excusa de demanar diners anticipats per accelerar les obres i a canvi de descomptes amb el preu final, les dues parelles asseguren que van arribar a avançar més de 100.000 euros cadascun al constructor. "Tot i l'obtenció de diners anticipats pels perjudicats, les obres no s'han dut a terme", recull la fiscalia.

Els propietaris, veient que els treballs no avançaven, es van posar en contacte amb el constructor en diverses ocasions. Segons han declarat, primer deia que la seva prioritat era acabar altres cases que tenia en marxa, després que havia tingut alguns problemes econòmics i, finalment, va reconèixer que no acabaria les cases (de les quals només n'havien fet els ciments i aixecat les parets exteriors). "Va dir que presentaria concurs de creditors", ha explicat un dels propietaris.

Els denunciants asseguren que aleshores es van veure en la diatriba de "tirar endavant la compra de la casa o perdre-ho tot", perquè el constructor no els hi podia tornar els diners. Va ser llavors quan, segons asseguren, van descobrir que la hipoteca de la finca ja no era de 90.000 euros, sinó de 140.000. Els dos matrimonis afirmen que no van tenir més sortida que subrogar la hipoteca i comprar les cases inacabades.

La fiscalia considera que el constructor és autor d'un delicte continuat d'estafa i demana inicialment que el condemnin a 8 anys de presó i a pagar una multa de 7.200 euros. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que indemnitzi les víctimes amb 140.000 euros per parella més interessos per la hipoteca subrogada i, també, els diners de la diferència entre el valor de l'immoble en l'estat que el van comprar i les quantitats abonades en concepte d'avançaments.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM