26abril2018

En directe: Selecció musical

El jove acusat d'abusar sexualment d'una menor de 14 anys en un paratge de Maçanet de la Selva Foto: Xavier Pi / ACN
31 de maig de 2017 Escrit per 

L'Audiència de Girona jutja un jove per abusar sexualment d'una menor de 14 anys que havia conegut a un xat

Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, els fets que han arribat avui a judici van tenir lloc el 8 de març de l'any passat.

L'acusat, un jove de Badalona que aleshores tenia 19 anys, havia conegut una compatriota a través d'un xat de la comunitat xinesa. Era una menor de 14 anys de Maçanet de la Selva, amb qui havia estat conversant a través d'Internet.

Aquella tarda els dos havien quedat per conèixer-se en persona. L'acusat va agafar un autobús i la noia el va anar a recollir a l'estació cap a les tres de la tarda. "Com que al municipi no hi ha massa coses a fer" –precisa l'escrit d'acusació- a la menor se li va ocórrer que podien anar passejant fins a la Torre de la Marata, des d'on es pot contemplar tot el poble.

Els joves van anar cap allà, però quan estaven a meitat del camí i passaven per una zona boscosa a tocar del polígon, el jove es va asseure perquè deia "estar cansat" i li va demanar a la noia que fes el mateix. La fiscal subratlla que ella s'hi va negar i va quedar-se dreta, escrivint missatges de mòbil a una amiga.

Aleshores, recull l'escrit, el processat la va agafar dels braços, la va fer asseure a terra, li va prendre el mòbil i la va subjectar mentre li deia que escollís entre mantenir relacions sexuals o fer-li una fel·lació. La jove, sempre segons la fiscalia, s'hi va negar. Llavors el noi li va descordar els sostenidors, li va tocar els pits i li va dir: "O una cosa o l'altra, si no me la llepes et follaré igualment".

Per evitar que la penetrés, la menor va haver de "resignar-se" a fer-li una fel·lació, recull l'escrit d'acusació. El processat no va arribar a ejacular, perquè la menor va poder desfer-se'n i fugir corrents, demanant ajuda a una dona que passava per allà passejant el gos.

Per aquests fets, el jove xinès va estar un mes ingressat en presó provisional, d'on en va sortir després de pagar la fiança. La fiscal l'acusa d'un delicte d'agressió sexual a menors de 16 anys.

Aquest matí, davant el tribunal de la Secció Quarta de l'Audiència, el processat s'ha negat a respondre les preguntes de la fiscal. Només ho ha fet a les del seu advocat. Mitjançant una intèrpret, l'acusat ha negat els fets, responent a totes les qüestions de la defensa amb un únic monosíl·lab. "No", ha repetit el jove diverses vegades, quan l'advocat li ha demanat si havia llançat la menor al terra, si l'havia forçada perquè mantinguessin relacions sexuals i si l'havia obligada a fer-li una fel·lació.

La menor, per la seva banda, ha declarat a porta tancada. Al final del judici, la fiscal ha elevat la seva petició de pena a definitiva. Sol·licita que s'imposi a l'acusat una condemna de 13 anys i mig de presó, que en passi 5 més en llibertat vigilada i que, en concepte de responsabilitat civil, hagi d'indemnitzar la menor amb 10.000 euros. El judici ha quedat vist per a sentència.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM