23febrer2018

En directe: Selecció musical

Jugar a ser un superheroi, la proposta de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona per atraure el públic més jove Una mare i el seu fill observen un mapa del museu. / Foto: Gerard Vilà (ACN)
11 de desembre de 2017 Escrit per 

Jugar a ser un superheroi, la proposta de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona per atraure el públic més jove

Els més petits tornaran a ser els protagonistes dels museus gironins durant les festes nadalenques. Aquest és el propòsit de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona.

L'objectiu és atreure el públic familiar, i consolidar així l'increment que ve registrant per aquestes dates els dos últims anys.

Els 26 centres adherits a la xarxa amplien des d'aquest cap de setmana i fins el 7 de gener les seves activitats i ofertes per tal d'incentivar els visitants a acostar-s'hi.

Una de les propostes, que és transversal en tots els museus, està dedicada als més petits. En concret, a cada nen que visiti un dels centres, se li dona una màscara amb la què s'encarna en un superheroi, i conjuntament amb els altres nens que visiten el museu han de trobar quatre estrelles màgiques que hi ha repartides en el recinte. Un cop completen aquesta missió se'ls dona un premi.

Un dels objectius de la tercera edició de 'Nadal al Museu' és, segons el responsable de la Xarxa, Ramon Buixó, consolidar l'increment de públic dels últims temps. "Hem notat que des de fa dos anys hem crescut en aquestes dates prop d'un 10%, i ara hem de mantenir aquesta tendència", comenta.

Buixó explica que oferir activitats per a nens afavoreix l'assistència de famílies, a l'hora que desperta l'interès pels museus als més petits. "Busquem captar públic familiar, a banda del que ja sabem que ve al museu, i activitats com aquestes ens ajuden", ressalta.

A més, el responsable posa en valor la competitivitat dels preus i horaris que tenen els museus aquestes festes de Nadal. "La idea és oferir una opció de qualitat a un preu assequible que incentivi a fer una aposta per la cultura", reivindica.

Des de la Xarxa de Museus de les comarques gironines destaquen la diversitat de l'oferta que exposen els 26 centres adherits. "S'hi pot trobar des de gastronomia, art, arqueologia o coneixement de la història. És tan variada la temàtica que el visitant acaba molt satisfet de la proposta", ha reblat Buixó.

El responsable de la Xarxa ha explicat que l'objectiu és "seguir creixent i cooperant" entre els diferents centres. "La idea és continuar generant activitats conjuntes, i així ajudar-nos mútuament per augmentar el nombre de visitants al cap de l'any", ha conclòs.

Els 26 museus gironins que formen la xarxa són: Museu Etnològic del Montseny La Gabella (Arbúcies), el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, Museu Darder. Espai d'Interpretació del'Estany (Banyoles), Terracotta Museu de terrissa i ceràmica industrial de la Bisbal, Museu Municipal Josep Aragay (Breda), Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries, el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, el Museu de l'Anxova i de la Sal (l'Escala), Museu del Joguet de Catalunya (Figueres), el Museu de l'Empordà (Figueres), el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona, Museu d'Art de Girona, Museu del Cinema. Col·lecció Tomàs Mallol (Girona), Museu d'Història de Girona, Museu d'Història dels Jueus (Girona), Tresor de la Catedral de Girona, el Museu Municipal de Llívia, el Museu del Mar de Lloret de Mar, Museu de la Garrotxa (Olot), el Museu dels Sants d'Olot, Museu del Suro de Palafrugell, Museu de la Pesca de Palamós, Museu Etnogràfic de Ripoll, el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols, Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), i el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Ullastret.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM