25maig2018

En directe: Selecció musical

Treuen a licitació la redacció del projecte de la UCI Pediàtrica definitiva del Trueta Imatge de l'hospital Joep Trueta de Girona. / Foto d'arxiu (ACN)
2 de gener de 2018 Escrit per 

Treuen a licitació la redacció del projecte de la UCI Pediàtrica definitiva del Trueta

Les obres que ara surten a licitació es van començar a gestar l'any 2016 quan la direcció del centre va manifestar la necessitat de millorar la UCIP i l'àrea de Neonatologia.

La primera fase dels treballs es va realitzar durant el segon semestre de 2016 i principis de 2017. La nova Unitat de Medicina Intensiva Pediàtrica i Neonatal, ubicada a la tercera planta del centre, va entrar en funcionament el passat mes de juny.

Aquesta primera fase va permetre guanyar espai i crear una àrea d'aïllament dels nadons, a banda de disposar d'un box d'aïllament a la UCIP. En total, s'hi van invertir 1,8 milions d'euros. Els treballs van anar acompanyats d'una ampliació del personal d'infermeria i de la compra de diversos dispositius d'alta tecnologia.

Ara, la millora ha de continuar amb la construcció de la UCIP definitiva. Un cop acabada, permetrà alliberar un espai a la zona recentment renovada i engrandir l'àrea dedicada als neonats. D'aquesta manera i quan tot el projecte estigui enllestit, hi haurà una zona neonatal i una UCI Pediàtrica separades i totalment renovades.

Durant aquest hivern, la renovació i ampliació de la UCIP ha permès que cap nadó s'hagi hagut de traslladar a centres sanitaris de Barcelona per manca de llits. De fet, el Trueta ha actuat de receptor de pacients pediàtrics de fora de la seva àrea d'influència perquè els de Barcelona no tenien prou llits disponibles.

La unitat atén una mitjana anual d'entre 160 i 200 pacients amb una estada mitjana de quatre dies. Aproximadament el 37% de tots els ingressos provenen d'altres hospitals de la RS Girona, el 32 % del servei d'urgències; el 18% de la planta de pediatria o les seves especialitats i gairebé l'11% restant del suport a la cirurgia pediàtrica.

Pel que fa a Neonatologia, el nombre de pacients ingressats se situa al voltant dels 390 a l'any. D'aquests, un 20% van ser derivats d'altres hospitals, tant públics com privats, majoritàriament de la Regió Sanitària de Girona. Al voltant d'un 16,5% dels nascuts a l'hospital són nadons prematurs (un 3,5% de menys de 1.500 grams).Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM