26abril2018

En directe: Selecció musical

 bomba de la EBAR (estació de bombeig) amb les tovalloletes Foto: Ajuntament de Llagostera
15 de juny de 2017 Escrit per 

Llagostera torna a fer una crida perquè no es tirin tovalloletes humides al vàter

Les tovalloletes humides d'un sol ús que es tiren al vàter s'han convertit en un greu problema per a la xarxa de clavegueram de Llagostera, ja que no es descomponen amb l'aigua, com passa el paper higiènic.

L'acumulació de fibres i teixits en les canonades de sanejament provoquen avaries a causa d'embussos, bloquejos o trencaments interns per escalfaments en els equips de bombament que han d'impulsar l'aigua residual a la planta depuradora.

A més, multiplica les retencions de les xarxes i males olors, originant els consegüents problemes als veïns. Per això, l'Ajuntament i Aqualia fan una crida als ciutadans perquè no tirin al vàter aquests residus, ni d'altres com compreses, gases, preservatius, bastonets per a les orelles o olis de cuina.

L'Ajuntament i Aqualia recorden que el vàter no és una paperera, i que una conducta responsable en l'ús de l'aigua ha d'anar encaminada no només a un consum racional del recurs, sinó a la correcta devolució al seu entorn natural amb totes les garanties de sostenibilitat.

Amb un simple canvi d'hàbits en les llars, s'evitarien nombroses avaries i embussos en les instal·lacions de clavegueram, així com de les pròpies instal·lacions particulars dels veïns de Llagostera i s'estalviaria considerablement el consum d'aigua potable.

L'empresa recorda que una conducta responsable en l'ús de l'aigua ha d'anar encaminada no només a un consum racional del recurs, sinó a la correcta devolució al seu entorn natural amb totes les garanties de sostenibilitat.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM