25maig2018

En directe: Selecció musical

Localitzen 14 coets anticalamarsa en una masia de Vilobí d'Onyar Els coets descoberts a una masia de Vilobí d'Onyar. / Foto: Mossos d'Esquadra
28 de novembre de 2017 Escrit per 

Localitzen 14 coets anticalamarsa en una masia de Vilobí d'Onyar

La unitat de TEDAX dels Mossos d'Esquadra de Girona van localitzar el dia 24 de novembre a Vilobí d'Onyar 14 coets anticalamarsa complerts.

Va ser el propietari d'un mas de Vilobí d'Onyar qui va localitzar els artefactes mentre feia tasques de neteja de diverses estances de la masia.

Un cop al lloc, els artificiers van confirmar que es tractaven de coets anticalamarsa complets, és a dir, amb la seva càrrega explosiva, la punta amb el iodur de plata i la càrrega propulsora.

Els mossos van recollir els artefactes amb seguretat i posteriorment els van destruir.

Cal recordar que aquests tipus de coets s'utilitzaven per dissoldre els núvols de tempesta per tal d'evitar la pèrdua dels cultius dels camps. A dia d'avui, aquests coets estan prohibits i descatalogats per la perillositat que comporta i per la seva dosis tòxica.

Els TEDAX alerten que en cas de trobar un possible artefacte no s'ha de tocar, moure ni manipular i s'ha de trucar al 112 per tal d'avisar del fet.

El grup de TEDAX-NRBQ de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra es l'encarregat de la desactivació, neutralització i destrucció dels artefactes explosius que puguin aparèixer a qualsevol punt de Catalunya, així com de realitzar les comprovacions davant les possibles amenaces, i la posterior investigació després d'una detonació.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM