25febrer2018

En directe: Selecció musical

2.500 estudiants s'han manifestat aquest dijous a Girona per defensar l'1-O Els estudiants, asseguts davant la subdelegació del govern espanyol a Girona. / Foto: Marina López (ACN)
28 de setembre de 2017 Escrit per 

2.500 estudiants s'han manifestat aquest dijous a Girona per defensar l'1-O

Els estudiants de secundària i Batxillerat s'han tornat a mobilitzar aquest dijous pels carrers de Girona.

Les concentracions van començar ahir amb uns 200 participants i les protestes han continuat avui pels volts de les dotze del migdia amb una primera parada davant la comissaria de la policia estatal, al barri de Pedret, on han participat més de 300 joves. La resta d'estudiants s'han concentrat a la plaça Independència des d'on han enfilat, primer fins a la subdelegació del govern estatal i després fins a la comandància de la Guàrdia Civil.

En total, hi han participat més de 2.500 joves. Allà els esperava un fort dispositiu de seguretat dels Mossos. Els agents han fet un cordó policial per evitar que els estudiants accedissin a l'edifici.

Els estudiants congregats han respost amb crits de "fora les forces d'ocupació", "votarem" o "és una urna, no mossega". També han fet onejar estelades i han lluït pancartes a favor de la independència de Catalunya. Entre elles, s'hi podien llegir consignes com "som la pròxima generació i no viurem sota la vostra dictadura" o "Espanya, en venda", entre d'altres.

La concentració s'ha desplaçat de la comandància fins a l'avinguda Lluís Pericot. En aquest punt, els organitzadors l'han donat per dissolta però un centenar més de persones han decidit continuar-la i hi ha tornat. De nou, els Mossos els han impedit el pas. A l'entrada, un grup d'efectius del cos policial observaven la protesta estudiantil.

El portaveu del SEPC, Dani Collgros, ha afirmat que la mobilització respon als "repetits atacs repressius" que el govern espanyol "està aplicant en les darreres setmanes". Al seu entendre, s'estan "vulnerant els drets dels estudiants i això no pot queda impune". Per això, ja ha avançat que no descarten noves protestes perquè "defensarem el referèndum quan faci falta".Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM