23febrer2018

En directe: Selecció musical

El monitor del gimnàs de Salt detingut per abusar sexualment de menors surt en llibertat Imatge del gimnàs on van succeir els suposats abusos a menors per part del monitor. / Foto: Marina López (ACN)
2 de febrer de 2018 Escrit per 

El monitor del gimnàs de Salt detingut per abusar sexualment de menors surt en llibertat

La primera denúncia la van interposar els pares d'una alumna al desembre. El cas es va destapar quan una de les menors va dir als seus pares que no volia anar al gimnàs perquè una persona havia abusat d'ella.

Segons van denunciar, el monitor d'arts marcials hauria fet servir d'excusa que feia massatges a les víctimes per fer-los tocaments. Els pares van posar la situació en coneixement d'altres possibles afectats i d'aquesta manera van sortir els nous casos.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el sospitós el 8 de gener i van escorcollar el gimnàs on treballava el monitor, situat al carrer Francesc Macià de Salt. L'endemà, el dia 9, va passar a disposició judicial i el Jutjat d'instrucció 2 de Girona va ordenar l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança per presumptes abusos sexuals.

La defensa va interposar recurs. Aquest dijous, a la secció tercera de l'Audiència de Girona s'ha celebrat la vista per resoldre el recurs, durant la qual l'advocat Sergio Noguero ha argumentat que la interlocutòria de presó no estava suficient motivada, que no existeixen "indicis racionals de prova" i que l'arrestat té arrelament al país.

El lletrat ha argumentat que l'única prova que hi ha contra el monitor són "testimonis de referència" perquè el jutjat instructor no ha pres declaració a les víctimes ni l'equip d'assessorament tècnic penal les ha explorat. A més, també ha exposat que hi ha "contraindicis", com ara una monitora de suport que ha assegurat que els estiraments sempre es feien conjuntament i en una sola sala "diàfana" on no hi ha espais per "apartar" o arraconar les menors.

L'Audiència de Girona ha estimat el recurs. La interlocutòria ressalta que el jutge instructor basava la resolució en declaracions de la mare i l'àvia de dues de les víctimes. "La sala no pot admetre tals testimonis com a prova, ni tan sols indiciària, des del moment en què es podria recórrer al testimoni de les menors, víctimes dels pretesos abusos", indica el tribunal.

La resolució lamenta que s'hagi utilitzat la testifical de referència per substituir el testimoni directe. "Així s'ha vulnerat la doctrina del Tribunal Suprem", afegeixen. "El jutge instructor va poder i hauria d'haver acordat la citació de les menors per a la seva ulterior exploració", ressalta l'Audiència que conclou que aquesta manera de procedir deixa la imputació "orfe de càrrega indiciària".

L'Audiència de Girona revoca l'empresonament i deixa el monitor en llibertat sense fiança i sense cap tipus de mesura cautelar. Només té l'obligació de comparèixer al jutjat quan el citin.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM