25febrer2018

En directe: Selecció musical

Un nou bus exprés.cat entre Santa Coloma de Farners i Girona reduirà el viatge a gairebé la meitat Imatge de l'estació de busos de Girona. / Foto d'arxiu (ACN)
6 de setembre de 2017 Escrit per 

Un nou bus exprés.cat entre Santa Coloma de Farners i Girona reduirà el viatge a gairebé la meitat

Aquest dimarts s'ha presentat la cinquena línia 'exprés.cat' de transport públic a les comarques de Girona i és la que en fa 34 a tot el país.

Aquestes línies, que el Departament de Territori i Sostenibilitat anomena d'altes prestacions, s'estan implantant a aquells trajectes que tenen més demanda i se'n redueix el temps i es millora la freqüència.

A partir de dimarts, tres municipis de la Selva (Santa Coloma, Sant Hilari i Arbúcies) tindran més connexions amb transport públic cap a Girona.

El nou servei de la xarxa, l'e5, tindrà un trajecte que sortirà d'Arbúcies, pararà a Sant Hilari, Santa Coloma, l'hospital Santa Caterina de Salt i l'estació de busos de Girona. Es faran vuit nous serveis directes de dilluns a divendres que se sumen a la línia actual que té més parades i que opera Teisa. En total, hi haurà 22 expedicions entre Girona, Arbúcies i Sant Hilari i 24 entre Girona i Santa Coloma de Farners.

A banda de la freqüència destaca també la reducció de la durada del trajecte. Ara mateix, per anar de Santa Coloma a Girona amb bus fa falta una hora i a partir de dimarts es reduirà a 35 minuts.

Les millores fan preveure un increment de passatgers que el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Govern, Ricard Font, ha previst d'uns 20.000 anuals.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM