26maig2018

En directe: Selecció musical

Un total de 9 propostes ciutadanes ja es poden votar per incorporar al pressupost del 2018 de Llagostera Imatge del web de votació. / Foto: www.llagostera.cat/participa
30 de gener de 2018 Escrit per 

Un total de 9 propostes ciutadanes ja es poden votar per incorporar al pressupost del 2018 de Llagostera

Des d'aquest dimarts i fins al 26 de febrer, tots els veïns empadronats a Llagostera i majors de 16 anys poden votar les propostes ciutadanes per incorporar-les al pressupost municipal.

Durant el procés de recollida de propostes que va començar al mes de desembre i va finalitzar fa poques setmanes, es van rebre un total de 72 propostes, 25 de les quals eren repetides, 29 es van descartar i 9 ja es troben incorporades al pressupost d'aquest 2018.

Un cop finalitzat aquest primer procés, s'han valorat les propostes i avaluat tant a nivell tècnic com a nivell polític. La majoria de les que no s'han incorporat a la fase final de votació han estat descartades per sobrepassar els 40.000€ de pressupost màxim fixat, per no ser considerades inversions o no ser de competència municipal.

Així doncs, després d'aquesta tria, es porten a votació popular un total de 9 propostes: establir una àrea de caravanes (14.000€), construir un Pump truck asfaltat (38.000€), instal·lar una estació meteorològica municipal (2.000€), il·luminar el tram fosc del costat del tanatori (11.400€), millorar el cablejat elèctric del carrer Barcelona (35.000€), ampliar el parc infantil entre el carrer Costa Brava i Puig del General (10.000€), potenciar l'àrea comercial (10.000€), instal·lar una taula de ping-pong exterior (1.500€) i habilitar una àrea de wifi gratuïta a la zona esportiva i skatepark (1.500€).

Com a novetat, aquest any s'ha obert el procés participatiu als joves que actualment estan estudiant l'ESO a l'Institut de Llagostera per tal d'involucrar-los en les dinàmiques de participació. Una de les propostes realitzades pels joves s'ha incorporat directament a la fase final de votació, en concret la d'habilitat una àrea wifi.

Les votacions es poden realitzar tant per internet com físicament amb unes butlletes de paper que es repartiran casa per casa. Per internet es pot realitzar la votació a www.llagostera.cat/participa.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM