26maig2018

En directe: Selecció musical

Les obres al Banc de Sang de l'hospital Josep Trueta de Girona fan baixar un 30% les donacions Una persona donant sang. / Foto d'arxiu (ACN)
9 de novembre de 2017 Escrit per 

Les obres al Banc de Sang de l'hospital Josep Trueta de Girona fan baixar un 30% les donacions

Des de que a finals de setembre es van iniciar les reformes, el nombre diari de donants ha caigut de 15 a 10.

Des del centre, però, confien en què aquesta xifra augmenti un cop s'hagi posat a punt la instal·lació, i se superin les 4.000 extraccions anuals de sang i les 1.000 de plasma que es realitzen actualment.

Les obres permetran augmentar l'espai de donació així com el laboratori, i d'aquesta manera, el Banc sumarà una llitera a les actuals – ara mateix n'hi ha cinc -. Tot plegat s'espera que estigui llest a finals dany.

El Banc de Sang continuarà ubicat al mateix espai de la planta baixa de l'hospital. També mantindrà l'horari habitual de dilluns a divendres laborables de 9 del matí a les 14 i de 16 a 20 hores.

Ara mateix, en el conjunt de Catalunya hi ha sang per a cobrir les necessitats dels propers sis dies, un nivell que es considera baix. Les reserves dels grups menys freqüents, com l'A negatiu o el zero negatiu, se situen en només dos dies.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM