24febrer2018

En directe: Compàs de cobla (Sardanes)

Una plataforma edita un disc digital per recaptar fons i ajudar als afectats pel tornado de l'Alt Empordà Una granja afectada per l'esclafit a Terrades. / Foto: Jordi Altesa (ACN)
25 de gener de 2018 Escrit per 

Una plataforma edita un disc digital per recaptar fons i ajudar als afectats pel tornado de l'Alt Empordà

Els tres municipis afectats pel tornado del 7 de gener (Cistella, Terrades i Navata) van partir danys per valor de 3,5 milions d'euros.

El més perjudicat, però, va ser Cistella, que calcula que les tasques de reconstrucció superaran els 2,7 milions d'euros.

La Diputació ja ha anunciat línies d'ajut per refer edificis i espais públics però els particulars (que són els més afectats) hauran de gestionar-ho a través de les asseguradores i, en molts casos, no en tenen.

Amb l'objectiu de donar-los un cop de mà, la plataforma Störung va decidir tirar endavant aquest projecte. El director de la plataforma, Alex Gámez, ha explicat que estan molt vinculats amb la zona, on han gravat alguns dels enregistraments sonors que editen.

Per aquest motiu, es van posar en contacte amb artistes d'arreu dels món amb els quals treballen habitualment i una vintena s'han avingut a participar-hi de manera altruista.

Entre els artistes que hi participen desinteressadament, hi ha Akamoi, Alina Kalancea, Asférico, Asmus Tietchens, Barbara Ellison, Elufo, Enrico Coniglio, Federico Monti, Francisco López, Frank Bretschneider, Giuseppe Ielasi, Mathias Delplanque, Mise_en_Scene, Pink Twins, SaffronKeira, Sebastien Roux, Scanner, Strotter Inst., Yui Onodera i Zimoun.

En total, hi haurà una vintena de temes que es podran adquirir a un preu de 12 euros (a raó d'un euro per cançó individual) a través del web www.storung.com. Els diners recollits es donaran a Cistella i Terrades.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM