20febrer2018

En directe: Selecció musical

Suport unànime del ple de la Diputació de Girona als alcaldes citats a declarar per l'1-O Pla general del ple de la Diputació de Girona. / Foto: Diputació de Girona
19 de setembre de 2017 Escrit per 

Suport unànime del ple de la Diputació de Girona als alcaldes citats a declarar per l'1-O

Tots els grups representants al ple de la Diputació de Girona (PDECAT, ERC, PSC, CUP i Independents de la Selva) han donat suport als alcaldes gironins que s'han posicionat a favor del referèndum.

Mentre està començant el degoteig de representants municipals que hauran de declarar davant la fiscalia, el ple de la Diputació ha acordat "transmetre el suport a alcaldes i regidors davant la incomprensió a què estem sotmesos en les darreres hores i setmanes".

El president de l'ens, Pere Vila, ha estat l'encarregat d'expressar el posicionament que ha tingut quòrum total dels partits polítics. Al ple hi eren com a diputats dos alcaldes citats a declarar per la Fiscalia: Josep Maria Corominas, diputat del PDECAT i alcalde d'Olot i Lluís Sais, portaveu d'ERC i alcalde de la Bisbal d'Empordà. Vila ha assegurat que estan "en contra que s'utilitzi l'estat de dret contra els interessos de la ciutadania".

Més enllà de la situació política, la Diputació de Girona també ha pres decisions que afecten a alguns punts de la xarxa viària que és de la seva titularitat. En concret, l'ens preveu invertir 2.378.288 milions d'euros per a millorar alguns punts delicats. Entre ells, la GIV-5132 entre Banyoles i Galliners tindrà una aportació superior als 400.000 euros.

Pràcticament la meitat dels diners però van a la carretera GIV-6542 a Palafrugell, en el punt on comença el trencant de cala Pedrosa a Tamariu. En aquest municipi, la Diputació també ha firmat un conveni amb l'Ajuntament per millorar un altre tram d'aquesta carretera. Finalment, l'ens també té previst invertir a la GIP-5129 de Vilafant a Borrassà per valor de 808.325,54 milions d'euros.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM