26abril2018

En directe: Selecció musical

Preacord entre treballadors i empresa per desconvocar la vaga d'ambulàncies de comarques gironines i Alt Maresme Manifestació dels treballadors de les ambulàncies de Girona i l'Alt Maresme. / Foto d'arxiu: Xavier Pi (ACN)
28 de setembre de 2017 Escrit per 

Preacord entre treballadors i empresa per desconvocar la vaga d'ambulàncies de comarques gironines i Alt Maresme

Les negociacions entre el comitè de vaga i TSC han viscut dies "frenètics" segons expliquen des dels representants dels treballadors.

Al final, aquest  passat dimecres s'ha aconseguit firmar un preacord que afecta als nous punts en conflicte entre les dues parts. Aquests elements en discòrdia van provocar les vagues parcials alguns divendres d'estiu i la vaga indefinida que va començar el 8 de setembre.

El preacord resol temes enrocats com la conversió en indefinits de contractes de pràctiques. En concret, un de cada quatre dels treballadors que es troben en aquesta situació des de fa quinze mesos s'incorporaran a la plantilla de manera indefinida També es resol la durada de la jornada laboral que "tendirà" cap a les 1.800 hores "de manera progressiva", segons detalla el preacord.

TSC ha acceptat també arxivar els dos conflictes col·lectius que va obrir al considerar "il·legals" les vagues d'agost i setembre. A més, l'empresa accepta arxivar els procediments disciplinaris oberts a treballadors arrel de conflicte.

El comitè de vaga sempre havia manifestat que la seva reivindicació no era de sou sinó de les condicions en temes com la roba de vestir, l'estat de conservació dels centres de treball i la flota de vehicles

En el primer cas, Tribunal Superior de Catalunya acorda "complir totes les condicions" del plec de prescripcions, el conveni col·lectiu i la prevenció de riscos laborals. Pel què fa als edificis, la companyia accepta el compliment de totes les condicions que "no hagin estat exceptuades expressament per raons de força major". Finalment, les parts han acordat que les ambulàncies tinguin "les correccions que dictaminin les inspeccions sanitàries".

A l'espera d'una decisió ratificada pels treballadors, el comitè de vaga ha acceptat aixecar la vaga de manera provisional. Ara, els treballadors són els que han de fer ferm el preacord amb TSC. Entre aquest dimecres i dijous estan previstes quatre assemblees i en la primera un 98% dels treballadors han estat partidaris d'acabar amb les mobilitzacions.

La reivindicació laboral inclou els nou punts que afectaven a TSC i queden pendents els dos que feien referència a peticions que ha d'atendre el CatSalut i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Fonts del comitè de vaga han assenyalat  que els dos actors públics han expressat "bona predisposició" per arribar a un acord i que per tant confien en que aquestes altres peticions que no depenen de l'empresa "estiguin solucionades". La mediació està prevista per aquest divendres a la seu del Departament de Treball a Barcelona.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM