24maig2018

En directe: Selecció musical

Dos escolars de Llagostera premiats per les seves idees per reutilitzar aigua residual Els dos alumnes premiats. / Foto: Marc Sureda (Ajuntament de Llagostera)
13 de novembre de 2017 Escrit per 

Dos escolars de Llagostera premiats per les seves idees per reutilitzar aigua residual

Ivet Bayé Portillo i Nil Mas Labarta, de l'escola Puig de les Cadiretes, han resultat finalistes del Concurs Digital Infantil que organitza anualment Aqualia amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua.

Les seves idees per reutilitzar les aigües residuals els han valgut per ser triades entre els 8.500 alumnes de l'estat espanyol, Portugal, Itàlia i la República Txeca, que han participat en el certamen.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria acompanyat del delegat de Girona d'Aqualia, Manel Gómez i de la responsable de servei d'Aqualia a Llagostera, Marta Ferrer, han lliurat una càmera fotogràfica aquàtica a cadascun dels guanyadors.

En aquesta edició, sota el lema "Missió Depuració", els nens i nenes de 3r i 4rt de Primària podien formar part d'un viatge sideral a través del meravellós món de la depuració i reutilització de l'aigua.

Tal com ha explicat el delegat d'Aqualia, "l'objectiu era aconseguir que els nens poguessin conèixer el recorregut que segueix l'aigua des que és usada en les nostres llars fins que es retorna al medi ambient una vegada depurada i com les aigües residuals es poden reutilitzar per a diversos usos". Per a això havien de desplegar tota la seva creativitat i crear el seu propi planeta sostenible.

Per la seva banda, l'alcalde ha felicitat als joves guanyadors i ha agraït la implicació d'Aqualia i dels col·legis de Llagostera per fomentar l'ús responsable de l'aigua d'una forma educativa, divertida i creativa.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM