25maig2018

En directe: Selecció musical

19 de gener de 2018 Escrit per 

La novena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local supera el centenar de treballs presentats

Més d'un centenar de treballs i 137 autors. Aquest és el balanç de la novena edició de la convocatòria dels premis de comunicació local.

Enguany i per primera vegada, però, una de les categories ha quedat deserta i tampoc s'ha presentat cap candidat a la 3a Beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l'Ajuntament de Girona en col·laboració amb la delegació gironina del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona.

La beca, dotada amb 3.000 euros, té com a objectiu fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines i s'adreça, de manera alternada, a periodistes col·legiats i a estudiants universitaris.

En xifres, a la categoria de fotografia és la que més participació ha registrat amb 50 treballs de divuit autors seguida de la de premsa, amb 35 projectes de 28 autors.

El premi Miquel Diumé al millor projecte informatiu o divulgatiu en ràdio ha rebut 13 programes realitzats per 74 persones. Els apartats de millor informació digital i de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió han rebut quatre propostes cadascun. En el primer cas, presentades per onze persones i, en el segon, per cinc. Pel què fa a la millor iniciativa de comunicació institucional, hi ha un sol aspirant.

Els guardons, que es lliuraran el proper 22 de febrer, es divideixen en aquestes set categories, totes premiades amb 1.000 euros a excepció del millor projecte de comunicació periodística, que està dotat amb 2.000 euros.

Enguany, la Diputació i el Col·legi de Periodistes han volgut donar més visibilitat als premis amb l'objectiu de potenciar-los i implicar-hi la societat gironina. Per això, estan preparant la Sisena Setmana dels Rahola –prèvia al lliurament dels guardons- durant la qual es faran diversos actes públics centrats en la comunicació i l'actualitat. La presentació de les activitats es farà a principis de febrer.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM