26maig2018

En directe: Selecció musical

2 anys de presó per un home que va clavar una fulla d'afaitar a un altre durant una baralla a Lloret de Mar L'home que va clavar una fulla d'afaitar a l'espatlla d'un altre durant la baralla a Lloret de Mar. / Foto: Xavier Pi (ACN)
12 de desembre de 2017 Escrit per 

2 anys de presó per un home que va clavar una fulla d'afaitar a un altre durant una baralla a Lloret de Mar

Els fets que han arribat avui dimarts a judici van tenir lloc la matinada del 4 de setembre del 2014. Cap a dos quarts de cinc, hi va haver una baralla a l'avinguda Amèrica de Lloret que va enfrontar dos grups.

Durant la trifulga, Andrés David Arcaya, que és xilè, va clavar una ganiveta d'afaitar a l'espatlla de l'home amb qui es barallava. I al seu torn, el seu germà, que s'estava esbatussant amb un altre, li va arrencar part de l'orella dreta d'una mossegada.

El fiscal acusava Arcaya d'un delicte de lesions amb instrument perillós i demanava que se'l condemnés a 3 anys de presó. Per al seu germà, a qui imputava una falta i un delicte de lesions amb deformitat, li elevava la petició fins als 4 anys i mig.

Avui, però, a la banqueta dels acusats només s'hi ha assegut Andrés David Arcaya, perquè l'altre processat es troba en rebel·lia. Des del mes de juny, es desconeix on para. Per això, l'Audiència de Girona ja ha emès una ordre de recerca i detenció contra ell.

Abans de començar la vista, el fiscal i la defensa d'Arcaya han arribat a un acord. L'acusat ha admès els fets i les parts han renunciat a la prova, motiu pel qual la magistrada Fátima Ramírez –que presidia el tribunal- ha dictat sentència de viva veu.

L'Audiència ha condemnat Arcaya a una pena de 2 anys pel delicte de lesions. A dins la sala mateix, el tribunal li ha suspès l'execució de la pena, cosa que li estalviarà haver d'entrar a presó. Això sí, perquè això sigui ferm, abans de tres mesos el processat haurà d'haver indemnitzat amb 1.329 euros l'home a qui va agredir.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM