22febrer2018

En directe: Selecció musical

Imatge d'un instant del judici Foto: Xavier Pi / ACN
27 de juny de 2017 Escrit per 

Condemntat a 6 anys de presó el jove que va abusar d'una menor a Maçanet de la Selva

El cas que ara l'Audiència de Girona ha sentenciat va tenir lloc el març de l'any passat. L'acusat, que vivia a Badalona, havia conegut la menor a través d'un xat d'Internet.

Els dos van quedar per conèixer-se personalment i, per això, el dia 8 de març Jujie Xu va agafar un autobús fins a Maçanet de la Selva, on hi va arribar cap a les tres de la tarda.

Després que la víctima l'anés a recollir, i segons recull la sentència, com que al poble "no hi ha gaire coses per fer", l'adolescent va proposar a l'acusat anar passejant fins a la Torre de la Marata, on es pot veure una panoràmica de Maçanet. A mig camí, i mentre passejaven per una zona boscosa, l'acusat va dir que estava cansat, es va asseure i va demanar a la menor que fes el mateix.

Com que l'adolescent s'hi va negar, l'acusat la va agafar i "amb ànim de satisfer els seus desitjos lúbrics", la va immobilitzar. Aleshores, "li va fer escollir entre penetrar-la o fer-li una fel·lació".

La jove s'hi va resistir, però davant les amenaces de Xu, la sentència recull que l'adolescent "es va resignar a fer-li una fel·lació, ja que es trobava sola en un lloc boscós i no hi havia ningú més".

El processat no va arribar a ejacular, perquè la menor va poder desfer-se'n quan va veure que s'acostava una veïna passejant el gos. L'adolescent va aprofitar el moment per fugir corrents i demanar-li ajuda.

A l'hora de condemnar Jujie Xu, l'Audiència dona plena credibilitat al relat dels abusos que va fer la menor. Assegura que la seva versió és "versemblant, persistent i lineal", tot i que al judici l'adolescent es va bloquejar i va necessitar declarar acompanyada per una assistenta social. El tribunal subratlla, a més, que la jove estava molt nerviosa per la situació que va viure i que vol "oblidar-ho tot".

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Teresa Iglesias, també recull que el testimoni de la veïna que passejava el gos és "crucial" a l'hora de provar els abusos. "Les paraules d'aquesta testimoni, molt concises i gràfiques, permeten corroborar i il·lustrar allò que va declarar la víctima", diu la sentència.

Davant d'això, l'Audiència també subratlla que l'acusat, que no va declarar en instrucció, es va limitar a "negar els fets" al judici i només va respondre les preguntes del seu advocat. "Apart d'aquesta negativa dels fets no és capaç de donar cap resposta coherent i lògica", recull la sentència, en relació a Jujie Xu.

Per aquests fets, Xu s'enfrontava a 13 anys i mig de presó. A l'hora de condemnar-lo per agressió sexual, però, el tribunal li rebaixa la pena perquè conclou que no s'ha provat que el processat sabés que la víctima tenia 14 anys i era menor.

L'Audiència de Girona imposa a Jujie Xu una pena de 6 anys de presó. A més, el condemna a passar-ne 5 més en llibertat vigilada i l'obliga a indemnitzar l'adolescent amb 5.000 euros pels danys morals. La sentència no és ferma i s'hi pot interposar recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en un termini de deu dies.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM