26abril2018

En directe: Selecció musical

Presó incondicional per a la jove de Palamós detinguda per captar, reclutar i enviar jihadistes a zones de conflicte La jove en el moment d'entrar al cotxe de la Guàrdia Civil detinguda . / Foto: Gerard Vilà (ACN)
19 d'octubre de 2017 Escrit per 

Presó incondicional per a la jove de Palamós detinguda per captar, reclutar i enviar jihadistes a zones de conflicte

La detinguda a Palamós ha passat a disposició judicial aquest dijous i el jutjat instructor li atribueix un delicte d'integració a organització terrorista.

Per aquest motiu, l'Audiència Nacional ha decretat la presó incondicional. La causa continua sota secret de sumari.

Segons fonts de la lluita antiterrorista la noia, de 21 anys de nacionalitat espanyola i nascuda al municipi, formava part d'una xarxa d'individus afins a DAESH que havien estat detectats pels serveis d'intel·ligència internacionals fa dos anys. De fet, en la detenció va resultar fonamental la participació de l'FBI.

Durant el període de màxima activitat de reclutament i difusió de continguts radicals, DAESH va establir una rigorosa i intensa campanya dirigida a col·lectius femenins per concretar el seu desplaçament a zones de conflicte.

En el cas de la detinguda a Palamós, la noia es va radicalitzar en els darrers dos anys de forma autodidacta mitjançant el consum de propaganda jihadista. El procés de radicalització es va produir de forma gradual i va sucumbir a les severes exigències del salafisme, tant en la manera de vestir com en el progressiu aïllament de la seva activitat pública de forma "alarmant".

La detenció de persones amb qui se la relacionava va fer que la jove prengués noves mesures de seguretat que impedien rastrejar les seves activitats.

Segons la investigació, l'arrestada pertanyia a grups tancats dedicats a manipular la voluntat d'altres dones amb l'objectiu que es desplacessin a zones de conflicte. Concretament, ho feia destacant els avantatges de desplaçar-se a la regió i hi introduïen continguts violents, en què hi apareixien execucions i accions bèl·liques.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM