25maig2018

En directe: Selecció musical

La propietària dels pitbulls que van atacar un home a Llagostera s’enfronta a una multa de 250.000€ Imatge dels veïns que es van concentrar contra el retorn dels gossos a casa seva. / Foto d'arxiu
1 de febrer de 2018 Escrit per 

La propietària dels pitbulls que van atacar un home a Llagostera s’enfronta a una multa de 250.000€

El judici contra la propietària dels dos pitbulls que van atacar un veí de la de Llagostera i el van deixar hospitalitzat es realitzarà el proper dilluns 5 de febrer.

La dona està acusada per la fiscalia i l'acusació particular d'una imprudència greu i se li reclama una suma de més de 250.000 euros en concepte de responsabilitat civil pels danys causats a la víctima.

Els fets van passat al març del 2016. L'home havia sortit de casa seva per anar a comprar. L'acusada vivia a la parcel·la del costat i quan la víctima va passar per davant, la dona li va demanar ajuda perquè no podia obrir la porta.

Va ser llavors quan l'home de 64 anys es va apropar al terreny, situat al carrer Aiguafina, i els gossos van empènyer la porta, se li van tirar a sobre i li van causar ferides de gravetat al cap i al braç. Els gossos també van mossegar la seva propietària quan aquesta volia ajudar la víctima. Finalment va ser un jove que passava per allà qui va aconseguir enretirar els animals.

La víctima va ingressar a l'hospital Trueta de Girona en estat greu a causa de les mossegades i va requerir intervencions quirúrgiques en més d'una ocasió.

Posteriorment es va saber que no era la primera vegada que els gossos havien atacat a una persona. Dos anys abans, també havien mossegat la propietària de l'habitatge de l'acusada.

Després de l'accident, els animals van ser traslladats a la protectora d'animals de Figueres, però al cap d'unes hores la dona ja tornava a tenir els gossos a casa. Això va desencadenar la mobilització d'una trentena de llagosterencs, que es van concentrar davant la seva casa per protestar contra el retorn dels animals.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Llagostera va interposar dues denúncies administratives per l'incompliment de la tinença d'animals.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM