25febrer2018

En directe: Selecció musical

Salt tindrà la primera aula a les comarques gironines per a infants de 0 a 3 anys amb trastorns de desenvolupament Representants de les institucions i entitats durant la firma del protocol. / Foto: DTG
12 de juliol de 2017 Escrit per 

Salt tindrà la primera aula a les comarques gironines per a infants de 0 a 3 anys amb trastorns de desenvolupament

L'aula per a infants estarà ubicada a l'escola bressol El Carrilet de Salt, i és resultat de l'interès de realitzar actuacions encaminades a atendre els infants amb pluridiscapacitats que efecten el seu desenvolupament.

L'objectiu és el d'afavorir el creixement personal, la inclusió social i l'adquisició d'aprenentatges, en un context que garanteixi la seva atenció. La nova aula entrarà en funcionament el proper curs 2017-2018.

La intenció del servei és poder millorar la qualitat de vida d'aquests infants amb greu afectació i la de les seves famílies, fomentant la normalització i la inclusió dels infants i les famílies en un entorn escolar adequat a les seves edats, necessitats i característiques.

El projecte està adreçat a infants amb greu afectació en el seu desenvolupament, que requereixin atencions especials que les escoles bressol ordinàries no poden proporcionar. Aquest és un servei que també ajudarà a sensibilitzar la població del territori.

El protocol per crear aquesta aula d'atenció especialitzada per a infants de 0 a 3 anys, s'ha signat aquest dimecres entre el Departament d'Ensenyament, el Departament de Salut, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Dipsalut, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, la Fundació Montilivi, l'Ajuntament de Salt i l'Ajuntament de Girona.

A part del protocol d'actuació que s'ha firmat avui, anteriorment ja s'havia firmat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Salt, que cedeix l'espai i la infraestructura; la Fundació Montilivi, promotora del projecte, i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, que vetlla per a la inclusió social de tota la població del Gironès.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM