22febrer2018

En directe: Selecció musical

Salut preveu tenir identificat l'origen del brot de legionel·losi de Blanes la setmana vinent Imatge de l'Hospital Comarcal de la Selva. / Foto: ACN (arxiu)
19 d'octubre de 2017 Escrit per 

Salut preveu tenir identificat l'origen del brot de legionel·losi de Blanes la setmana vinent

El brot de legionel·losi detectat a Blanes ja ha afectat dotze persones d'entre 52 i 92 anys. Són vuit homes i quatre dones amb patologia base o d'edat avançada.

Una de les afectades, una dona de 83 anys, va morir divendres passat com a conseqüència de la malaltia. Hi ha set afectats que continuen hospitalitzats (tot ells avancen favorablement) mentre que quatre ja van rebre l'alta mèdica.

En tots els casos es tracta de persones que viuen o han estat al municipi durant el període d'incubació. Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 22 de setembre i el 14 d'octubre. La malaltia té un període d'incubació de 10 o 12 dies.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha ressaltat que no han aparegut símptomes nous més enllà del 14 d'octubre

Salut Pública preveu tenir identificat l'origen del brot a mitjans de la setmana vinent. Guix ha detallat que estan seguint el procediments habituals, que consisteix en trobar punts de correlació entre els diferents pacients.

Al mateix temps, els equips de protecció de la salut busquen, en un radi d'entre 3 i 4 quilòmetres, estructures o punts amb capacitat de nebulitzar on s'hagi pogut estendre el bacteri.

Així, han pres analítiques de torres de refrigeració, vehicles de neteja de carrers i fonts ornamentals. "Totes les torres s'han fet esterilitzar i les fonts estan tancades", ha precisat Guix.

Les mostres es cotejaran amb les mostres clíniques d'alguns dels pacients per concloure quin és l'origen del brot. "Ho sabrem aproximadament a mitjans de la setmana que ve, no podem aventurar-nos abans", ha conclòs.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM