24maig2018

En directe: Selecció musical

Sindicats denuncien la sobrecàrrega de les urgències al Trueta i asseguren que se superen les 6 hores d'espera Imatge de l'Hospital Josep Trueta de Girona. / Foto d'arxiu
31 de gener de 2018 Escrit per 

Sindicats denuncien la sobrecàrrega de les urgències al Trueta i asseguren que se superen les 6 hores d'espera

Els sindicats Metges de Catalunya, Satse, UGT i Catac-CTS-IAC han denunciat la "pressió" a la que es troba sotmès el personal de l'hospital Trueta de Girona, sobretot el que treballa al servei d'urgències com a conseqüència de l'epidèmia de grip.

En un comunicat conjunt, exposen que entre l'1 i el 15 de gener d'aquest any han atès 530 urgències més que durant el mateix període de l'any passat i afirmen que la "majoria" dels pacients han estat una mitjana de 6 hores i 23 minuts esperant a ser atesos.

Els sindicat alerten que això també ha provocat que les ambulàncies d'urgències hagin estat retingudes. Al comunicat acusen la direcció de l'hospital de "mancances en la previsió i en la gestió". "Els reforços han sigut i estan essent insuficients en totes les categories professionals", exposen i ressalten que ja ha fet arribar la queixa a la direcció del centre.

Els sindicat reclamen mesures per alleujar la càrrega de feina i millorar el temps de resposta cap als pacients. "La situació és insostenible i exigim solucions immediates per corregir-la", conclouen.

Per la seva banda, el Trueta desmenteix les dades fetes públiques pels sindicats. En un comunicat, l'hospital admet que durant la primera quinzena de l'any han atès 530 urgències més per ressalta que la mitjana de temps per ser atès són 55 minuts i 22 segons.

L'estada mitjana al servei (que és des del moment de rebre atenció fins a l'alta) són 4 hores i 16 minuts i els pacients que finalment han hagut d'ingressar han trigat 5 hores i 24 minuts. S

egons les dades de l'hospital, l'any passat durant la mateixa quinzena els pacients van esperar el doble, 10 hores i 42 minuts per fer l'ingrés hospitalari. "Tot i que s'ha atès un 18% més de pacients, l'espera i l'assistència ha estat molt més breu", ressalten al comunicat.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM