25maig2018

En directe: Selecció musical

18 de gener de 2018 Escrit per 

Sorea justifica que continuï subministrant aigua a la Bisbal d'Empordà perquè hi està "obligada per llei"

La Bisbal va rescindir el contracte amb Sorea a mitjans del 2017. La decisió, que el ple va aprovar per unanimitat, es va prendre després que la Generalitat determinés que la pròrroga de la concessió era nul·la.

L'informe, emès per la Comissió Jurídica Assessora, no era vinculant, però el ple es va comprometre a acceptar-ne les conclusions i a actuar en conseqüència.

La rescissió del contracte, però, encara no s'ha fet efectiva. De fet, Sorea continua prestant el servei a l'espera que l'Ajuntament decideixi si convoca un nou concurs o bé el municipalitza. Fonts de l'empresa subratllen que, de fet, hi estan "obligats per llei" (perquè sinó l'abastament d'aigües quedaria a l'estacada).

L'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ja va admetre que la rescissió del contracte anava tard. Sais, però, va atribuir-ho al fet que els tràmits s'han allargat, que la interventora era fora en comissió de serveis i que encara no s'havia enllestit l'estudi sobre la possible municipalització del servei. L'alcalde confiava que durant aquest primer trimestre d'any ja es pugui presentar una proposta de liquidació a la concessionària.

Fonts de Sorea han explicat que han portat la nul·litat del contracte als tribunals. Quan l'Ajuntament els ho va notificar, l'empresa hi va presentar recurs i ara estan pendents que sigui un jutge el qui resolgui qui té la raó.

Si el jutge la dona a Sorea, aleshores la concessionària estarà facultada per continuar prestant el servei. Si per contra, el jutjat avala la decisió de l'Ajuntament, Sorea estarà obligada a donar aigua fins que no h hi hagi un nou gestor (sigui privat o bé públic).Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM