26abril2018

En directe: Selecció musical

Una 'start up' de Blanes crea un dispositiu pioner per predir crisis epilèptiques Imatge de l'aparell per predir crisis epilèptiques. / Foto: MJN Neuroserveis
7 de setembre de 2017 Escrit per 

Una 'start up' de Blanes crea un dispositiu pioner per predir crisis epilèptiques

La predicció d'una crisi epilèptica permet prevenir-ne algun dels efectes i ofereix millores tant en qualitat de vida com en autonomia dels afectats.

MJN Neuroserveis és una 'start up' que ha desenvolupat un dispositiu que preveu l'arribada de la crisi i en permet el registre.

Fins ara, existien aparells però no són d'ús domèstic.

Aquesta troballa de l'empresa de la Selva s'ha provat ja amb èxit a pacients de l'Hospital del Mar de Barcelona. Ara ja volen fer el pas a la comercialització a mitjans de l'any que ve. Per tal de fer-ho possible, l'empresa ha començat a buscar inversors.

MJN calcula que necessita uns 600.000 euros per tal de poder tirar endavant el projecte. A hores d'ara en tenen uns 450.000, segons han anunciat. Entre els futurs accionistes hi ha empreses del sector mèdic internacional i fons socials som Ship2B i CREAS. L'objectiu és tancar la ronda d'inversió el proper 25 de setembre.

MJN Neuroserveis té la seu a Blanes i es va fundar el 2014. Des d'aleshores, els tres impulsors David Blánquez, Xavi Raurich i Salva Gutiérrez- han rebut dos premis destacats. Els dos últims anys han rebut el premi al millor 'wearable' de salut en un concurs de Berlín (Alemanya) i un altre en un concurs internacional de dispositiu mèdics celebrat a Boston (Estats Units).Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM