25febrer2018

En directe: Selecció musical

19 de juny de 2017 Escrit per 

Tossa comença el camí per aconseguir el certificat internacional 'Biosphere Destination' de turisme sostenible

Tossa de Mar fa una aposta pel turisme sostenible i inicia el camí per aconseguir el certificat internacional que atorga l'Institut de Turisme Responsable (ITR).

Aquest tipus de turisme contribueix al consum responsable amb un mínim impacte ambiental; estimula el desenvolupament d'empreses; genera beneficis econòmics a partir dels recursos de flora i fauna i promou la restauració i conservació de jaciments arqueològics, entre d'altres aportacions.

Segons el president d'ITR,Tomás Azcárate , "avui dia el turisme és més exigent i el segell 'Biosphere' és una distinció de prestigi que acredita el compliment dels estàndards dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, integrats en l'Agenda 2030, i aplica les directrius i recomanacions de la Carta Mundial de Turisme Sostenible + 2 ".

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Maria Àngels Pujals, ha defensat poder començar a treballar en aquesta certificació perquè entenen que és una metodologia que "servirà per posicionar Tossa com a destinació turística sostenible, pel reconeixement i presència internacional i per alinear-nos en la política de la Generalitat".

La setmana passada, va participar juntament amb el regidor d'Urbanisme, Manu Mohedano, en una conferència internacional sobre turisme sostenible que es va fer a Arona (Tenerife).

Està previst que l'ITR faci una primera avaluació durant el juliol que servirà per tenir un document de diagnosi del municipi. A partir d'aquí, es crearan unes taules de treball que liderarà la regidoria de Turisme si bé també implicarà la participació de les àrees de Cultura i Medi Ambient.

Aquesta posada en comú, que s'allargarà entre sis i vuit mesos, ha de servir per elaborar un pla d'accions per ajustar-se als requisits del certificat. El cost és de 17.800 euros, on s'inclouen les gestions i tràmits de la certificació. En el moment en què s'obté, s'ha de fer una renovació anual per valor de 2.500 euros.

A banda del reconeixement com a municipi, ja s'ha informat als empresaris, des de l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Tossa, per si estan interessats en formar-ne part.

Un cop s'aconsegueix el certificat com a destinació, les empres s'hi poden afegir a través del que es coneix com a carta d'adhesió, que acredita que també compleixen els requisits de turisme sostenible.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM