26abril2018

En directe: Selecció musical

Imatge d'una de les propostes lumíniques que s'oferiran Foto: Gerard Vilà / ACN
7 de juliol de 2017 Escrit per 

'Transfiguració de la Nau' convertirà la Catedral de Girona en un escenari ple de llum i música

La representació està oberta a tots els públics i servirà per cloure les activitats programades en el marc del 600 aniversari de la nau gòtica de la Catedral.

Es fusionaran els sons electrònics amb les llums i amb la música interpretada per una formació de deu músics de la Giorquestra, a més de l'orgue de la Catedral, que l'any vinent compleix 75 anys.

Precisament aquest instrument tan vinculat a la religió aportarà el so característic de la Catedral de Girona, explorant-ne els diferents registres, mentre que les cordes afegiran el dramatisme de les melodies i els bucles sonors amb característiques orgàniques i el piano jugarà un paper més minimalista al llarg de la composició.

L'espectacle consisteix en quatre parts corresponents a quatre moviments musicals: introspecció, recerca, transfiguració i plenitud. Una representació que Ribas ha qualificat "d'única i deliciosa".

Per la seva banda, el director de la representació, Xavier Bové, ha explicat que es tracta d'un acte que pretén acostar el patrimoni gironí al ciutadà, alhora que ha remarcat la complexitat tecnològica de l'espectacle de llums. "És innovador tant a Girona, com a l'àmbit nacional i estatal", ha ressaltat. A més de Bové, l'equip artístic de l'espectacle està format per Onionlab (disseny lumínic i creatiu), Zinkman (composició musical), la Giorquestra i Pau Riuró (organista).

Per a la realització d'aquest espectacle s'utilitza un complex software de gestió d'entorns 3D combinat amb un altre de control audiovisual, més plug-ins programats expressament per a aquest projecte. A més, s'utilitzaran un total d'uns 60 projectors de llum controlats un a un per un sistema que per una banda seguirà un unes memòries programades.

La proposta està pensada per a tots els públics i l'entrada per accedir-hi és gratuïta, malgrat que l'aforament és limitat. El primer dia, el 21 de juliol, l'espectacle comptarà amb la música en directe i hi haurà dos passis: a les 22 h i a les 23 h.

Per assistir a l'espectacle el primer dia caldrà inscriure's enviant un correu electrònic. Els dies 22 i 23 de juliol l'espectacle lumínic es farà amb la música enregistrada el dia anterior i es faran passis a les 21.30 h, a les 22.15 h, a les 23 h i a les 23.45 h. Per a aquests passis no caldrà inscripció prèvia.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM