22febrer2018

En directe: Selecció musical

7 de juny de 2017 Escrit per 

El trasllat del laboratori clínic regional a Salt permet incrementar l'activitat un 3% en un any

Les instal·lacions del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt van doblar la seva capacitat amb 1.800 metres quadrats l'any passat amb l'objectiu d'acollir les instal·lacions del laboratori regional de Girona, fins aleshores ubicat al Trueta.

Des del maig de 2016 fins ara, s'hi ha realitzat 6.230.000 proves i s'han atès unes 628.000 peticions. Unes dades que suposen un increment de l'activitat del 3%. A més, el canvi també ha permès incrementar la carta de serveis i incorporar noves tècniques que fins aleshores no es podien oferir. Això ha permès un increment del 5% en la complexitat de la carta de serveis que oferta.

El trasllat de les instal·lacions del Trueta al Parc Hospitalari de Salt també ha implicat que professionals de l'ICS i l'IAS s'hagin integrat en un mateix espai. A més, el laboratori regional ha renovat la certificació de la norma de qualitat ISO 9001:2008. De cares a l'any vinent, tenen previst treballar amb la certificació de la nova normativa ISO 9001:2015.

A hores d'ara al nou laboratori, hi treballen 90 professionals, 75 dels quals provenen del Trueta i 15 més del Santa Caterina. L'equipament realitza activitat per a l'ICS Girona (tant del Trueta com dels 27 equips d'atenció primària), l'IAS (del Santa Caterina i dels tres equips d'atenció primària) i també per a l'Hospital de Campdevànol.

Durant tot aquest temps, el Trueta ha mantingut un laboratori més petit destinar a les urgències del centre. Durant aquest hivern, però, també s'ha hagut de traslladar per les obres d'ampliació de l'hospital. Mentre durin els treballs, l'equipament s'ubicarà a la primera planta del centre tot i que la seva ubicació definitiva serà al costat del servei d'urgències.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM