22febrer2018

En directe: Selecció musical

Imatge dels treballadors de les ambulàncies de Girona al Palau de Justícia Foto d'arxiu (ACN)
21 de juny de 2017 Escrit per 

Treballadors d'ambulàncies denuncien noves "coaccions" de TSC per canviar condicions laborals i amenacen amb la vaga

La sentència va fulminar les modificacions de les condicions laborals perquè concloïa que l'empresa havia actuat amb "mala fe" i de forma unilateral, pactant canvis de forma individual amb treballadors i obviant la negociació col·lectiva.

L'empresa que gestiona el transport sanitari a les comarques gironines i l'Alt Maresme ressalta que ja ha acatat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, tot i que l'ha recorregut al Tribunal Suprem, i ha anul·lat totes les modificacions fetes.

Per això, ara iniciat una nova tanda de negociacions amb els representants dels treballadors per introduir canvis en dos aspectes: les condicions laborals i la mobilitat geogràfica. Això implica canvis de categoria, que alguns treballadors han de passar del transport sanitari urgent al no urgent o al revés, cosa que implica un canvi en sou i horaris de treball i que poden modificar el lloc on treballen.

De moment, hi ha hagut la primera de les quatre reunions previstes i ha acabat sense acord. El Sindicat deTransport Sanitari de Girona (STSG) adverteix que els treballadors tornen a estar "en peu de guerra" per evitar que l'empresa pugui introduir canvis importants sense comptar amb la seva opinió i, aquesta vegada, donar cobertura legal.

El sindicat remarca que l'empresa ha tornat a presentar la mateixa memòria per justificar la necessitat de modificacions, argumentant criteris organitzatius. STSG, però, sosté que darrere els canvis que volen impulsar hi ha, només, criteris d'estalvi econòmic i avisen que no permetran que Transport Sanitari de Catalunya "vulneri drets" dels treballadors.

STSG remarca que l'empresa continua "coaccionant" intentant posar "nerviosos" els treballadors. "Encara que l'empresa vol vestir el procés negociador de bona fe, sobretot perquè la sentència reconeix una clara vulneració i coaccions, segueix fent servir la mateixa forma d'actuar: cap intenció de negociar, sinó d'imposar", lamenten en un comunicat.

Per aquest motiu, el comitè d'empresa ha resolt convocar fins a quatre assemblees a diferents punts del territori per explicar la situació als treballadors i decidir si van a la vaga. "L'empresa no respecta els nostres drets com a treballadors, tampoc els dels nostres usuaris, cal una resposta a aquestes agressions", conclouen.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM