24maig2018

En directe: Selecció musical

EL TSJC tomba la patent de l'estelada que un veí de Roses va registrar el 2013 amb l'objectiu de fer diners Imatge del veí de Roses que va patentar l'estelada. / Foto d'arxiu (ACN)
29 de desembre de 2017 Escrit per 

EL TSJC tomba la patent de l'estelada que un veí de Roses va registrar el 2013 amb l'objectiu de fer diners

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la patent de l'estelada que un veí de Roses va registrar el 2013 amb l'objectiu de fer diners.

L'home, José Antonio Blázquez, va inscriure no només el disseny característic de la bandera independentista, sinó també diverses variants (en blanc i negre, amb alternança de colors i, fins i tot, amb la bandera de Cuba).

Tot i que l'Oficina Espanyola de Patents i Marques li va donar per bo, ara l'alt tribunal català ha tombat el registre.

La sentència subratlla que Blázquez no pot apropiar-se de l'estelada perquè és "un signe comú" del moviment independentista i que, a més, no té res de "singular ni novedós" (perquè la bandera s'utilitza d'ençà del 1906).

A més, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya imposa les costes del procés, fins a un màxim de 1.000 euros, a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques, que va ser qui va avalar el registre.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM